cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Jordi Sierra «rebenta el silenci» i novel·la la vida del mític Víctor Jara

C.C. Palma.
Rebentant els silencis és tant el títol com la carta de presentació del darrer llibre publicat per Jordi Sierra. La frase és manllevada, justament, d'una de les cançons del cantautor xilè Víctor Jara, de qui Sierra traça aquí la biografia.

En paraules de l'autor, Rebentant els silencis «és alguna cosa més que un llibre. És un compromís». El volum, concebut per Sierra i Fabra al llarg de 25 anys, a l'espera d'adoptar el to àgil i apassionat que li és més oportú, ha estat ara publicat per l'Editorial Cruïlla, dins de la col·lecció juvenil Gran Angular.

Segons apunta Sierra en el volum, «Víctor Jara era el cantautor més popular de música folk a Xile quan es va produir el cop d'estat el setembre de 1973». El llibre novel·la la tortura i l'assassinat de Jara per part dels militars colpistes i observa que «la seva música i la seva memòria han estat un punt de referència per a tots els ciutadans que han lluitat per la llibertat i l'ordre democràtic».

Escriptor especialment vinculat al món dels joves, la seva passió pel rock l'ha convertit en un gran entès musical i la seva vocació literària l'ha fet autor de dos centenars de llibres. Així mateix, la seva obra ha estat premiada en diverses ocasions. Entre d'altres obres, és l'autor d'En un lloc anomenat Terra i El jove Lennon.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.