algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
25°

Noves proves contràries a la teoria que els ocells són dinosaures evolucionats

Científics xinesos han trobat noves proves contràries a la teoria que els ocells són dinosaures evolucionats i en defensa del desenvolupament paral·lel d'aquestes dues espècies a partir d'un orige comú, segons va informar la premsa local xinesa.

Els dinosaures i els ocells evolucionaren paral·lalement d'una mateixa arrel comuna: un rèptil primitiu que va existir fa uns 220 milions d'anys, sosté Hou Lianhai, professor de l'Institut de Paleontologia Vertebrada i Paleontropologia de l'Acadèmia Xinesa de Ciències.

El rèptil s'inclou a la categoria dels arcosaures i és també avantpassat dels cocodrils i les serps, a més dels ocells, segons va informar el diari en llengua anglesa China Dayli.

El debat sobre l'origen dels ocells continua obert fa més de cent anys, des que va sorgir la teoria sobre la seva possible evolució directa des dels dinosaures.

Els arguments que suggereixen aquesta evolució «no són suficients» va afirmar Hou Lianhai, ja que es basen en els pèls que recobreixen l'exterior d'alguns dinosaures, el que podria significar simplement que alguns «tenien sang calenta».

D'altra banda, pel contrari, Hou fonamenta el seu estudi en unes anàlisis detallades del crani del «Confuciursonis», el fòssil millor conservat de tots els ocells del període Mesozònic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.