nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
23°

Breus

? RECONEIXEMENTS

Paulo Coelho, medalla d'or de Galícia El Consell de la Xunta de Galícia decidí ahir concedir la medalla d'or de Galícia 1999 a l'escriptor brasiler Paulo Coelho, autor d'O Alquimista o O peregrino de Compostela, en reconeixement a la rellevància de la seva trajectòria literària. La medalla distingeix totes aquelles persones que, pels seus mèrits al servei de la comunitat en qualsevol aspecte, siguin dignes d'obtenir el reconeixement del poble gallec. Nascut a Rio de Janeiro, Coelho ha cultivat diversos gèneres literaris, com teatre, poesia o narrativa. Després de treballar com a periodista i guionista de televisió, Coelho recorregué l'any 1986 el camí de Santiago, una experiència que inspirà el seu llibre O peregrino de Compostela (diario dun mago). EFE.

? LITERATURA

Juan Benet i la Guerra Civil Sota el títol de La sombra de la guerra, l'historiador nord-americà Gabriel Jackson ha aplegat tres assaigs, escrits per l'escriptor Juan Benet sobre la contesa del 36. Als treballs, un dels quals encara romania inèdit, hi sorgeix la prosa d'un dels principals narradors espanyols de la postguerra i el pessimisme d'un intel·lectual que aporta una mirada personal i no científica. Segons comentà Jackson a la presentació del llibre, que s'ha encarregat de prologar, Benet hi descriu «la destrucció de la cultura secular, liberal i hereva de la Il·lustració, com l'aspecte més tràgic i la pèrdua més important» de la guerra. EFE.

? INSTITUCIONS

Arxiu de la Guerra Civil El ministre d'Educació i Cultura, Mariano Rajoy, presidí ahir a Salamanca la primera reunió del nou patronat de l'Arxiu de la Guerra Civil, a la qual també hi assistiren el secretari d'Estat de Cultura, Miguel Angel Cortés i el director general del Llibre, Fernando de Lanzas. El patronat de l'Arxiu, els vocals del qual van ser nomenats al maig per designació, està compost per Sebastián Battaner, Antonio Morales, Gregorio Peces Barba i Charles Power. Així mateix, també pertanyen al patronat la periodista Victoria Prego, Gabriel Quiroga, Pedro Schwartz, Carlos Seco i Félix Tezanos. EPR.

? GUARDONS

Premi Ateneo de Novel·la La història i, dins d'aquesta, la Guerra Civil espanyola, són els temes predominants a les 267 novel·les presentades a concurs a la XXXI edició del premi Ateneo de Sevilla. A l'acte de presentació de les deu obres finalistes seleccionades, el president de l'Ateneu Antonio Hermosilla destacà el gran poder de convocatòria d'aquest premi, que s'ha consolidat ja com el tercer d'Espanya per la quantia econòmica de la dotació: set milions per al premi Ateneo i dos milions per a l'Ateneo Joven. El veredicte es farà avui públic en el decurs d'un sopar a l'hotel Al-Andalus de Sevilla. EPR.

Premi Nadal Batle de la UIB El Consell Social de la Universitat de les Illes Balears convoca el II premi Nadal Batle i Nicolau 1999, per al millor assaig divulgatiu o novel·la inèdits, escrits en català, sobre les tecnologies i el seu impacte social. L'import del premi, dotat pel Consell Social, és d'un milió de pessetes i, segons indiquen les bases, es podrà declarar desert però no dividir-se. Els originals es poden presentar a l'edifici de Son Lledó fins al dia 29 d'octubre. El premi serà lliurat per un jurat integrat per cinc membres que farà públic el seu veredicte abans de dia 7 de desembre d'aquest any. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.