algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Hepburn i Bogart, les estrelles més grans

Ocupen el primer lloc de la llista creada per l'Institut de Cinematografia dels Estats Units

Katharine Hepburn i Humphrey Bogart varen ser designats les majors llegendes del cinema del segle XX, al capdavant d'una llista compilada per l'Institut de Cinematografia dels Estats Units. La duresa de Bogart i la dolçor de Katharine Hepburn són els exponents del que significa ser una estrella de Hollywood. Bogart va ser el número un en la llista dels 25 actors masculins, seguit de Cary Grant, James Stewart, Marlon Brando, Fred Astaire, Henry Fonda, Clark Gable, James Cagney, Spencer Tracy i Charles Chaplin.

Bette Davis va ser la segona de la llista d'estrelles femenines, seguida d'Audrey Hepburn, Ingrid Bergman, Greta Garbo, Marilyn Monroe, Elisabeth Taylor, Judy Garland, Marlene Dietrich i Joan Crawford..

L'Institut (AFI) presentà la llista en un especial de tres hores emès per la CBS titulat 100 anys... 100 estrelles, en què 50 estrelles actuals presentaren els 50 elegits entre una llista de 500 candidats i una votació d'1.800.000 especialistes en cinema. Un programa similar de l'AFI l'any passat va presentar les cent millors pel·lícules nord-americanes en una relació controvertida perquè no incloïa films de Garbo i cap comèdia de Buster Keaton.

El nomenament de Ciutadà Kane d'Orson Wells al capdamunt de la llista va desfermar, a més, un interès pels clàssics de cinema. L'onzè lloc de la llista dels actors masculins l'ocupà Gary Cooper, que fa alguns anys bé hauria pogut quedar el primer. En la posició 12 va quedar Gregory Peck, seguit de John Wayne, Laurence Olivier, Gene Kelly, Orson Wells, Kirk Douglas, James Dean i Burt Lancaster. Els germans Marx quedaren en el lloc 20.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.