cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Breus

• ART

L'obra mestra de Caravaggio Un torn de guàrdia custodia l'obra mestra feta per Caravaggio ara fa 400 anys, La decapitació de sant Joan, que torna a ser exhibida al públic a l'oratori de Sant Joan de Valleta. La pintura, que data de 1608, és la més gran i la més valorada de les obres de Michelangelo Merisi di Caravaggio, a més de l'única signada per l'artista. Va ser retornada a Malta, procedent de Florència, la setmana passada, després de tres anys d'absència al llarg dels quals va ser restaurada a la seva glòria original. Malmesa en un intent de robatori l'any 1992, l'obra patí un xap d'un metre a la seva part inferior. El llenç està estimat en devers 40 milions de dòlars. REUTERS.

Premi Ciutat de Manacor El pintor Ñaco Fabré ha resultat guanyador del VI premi de pintura Ciutat de Manacor 1999, decidit dissabte passat a la torre dels Enagistes, on s'exposen fins a final de mes les obres seleccionades. El jurat, compost per Ana Bergas, Pere Muñoz, Alceu Ribeiro, Miquel Vives, Juan Antonio Briñas i Joan Carles Gomis, determinà atorgar per unanimitat aquest premi, dotat amb 500.000 pessetes. Nat a Palma l'any 1965, Fabré ja havia quedat finalista en les edicions anteriors del certamen, i va ser un dels integrants de la mostra Set pintors per al canvi de segle, organitzada per Diari de Balears. Tot i la seva joventut, ha obtingut ja diversos reconeixements i està considerat com un dels representants més destacats de la nova plàstica balear. DdB.

• RECONEIXEMENTS

La ploma de plata per Martín Gaite L'escriptora Carmen Martín Gaite rebé ahir de mans de la candidata popular al Parlament Europeu, l'exministra Loyola de Palacio, la Ploma de Plata que atorga el Club de l'Escriptora. En el decurs de l'acte a Madrid, l'autora d'Entre visillos o Irse de casa afirmà que per ella «escriure és més un vici que no un ofici». Martín Gaite recordà que li agrada escriure a mà i amb ploma, per la qual cosa agraí efusivament el regal que està associat amb el guardó. EPR.

• LITERATURA

Les memòries de l'amiga d'Anna Frank Les memòries de Hannah Pick-Goslar, un nom que fins ara només apareixia amb freqüència en el cèlebre diari d'Anna Frank, es poden comprar a partir d'ahir a les llibreries d'Holanda. Trencant anys de silenci i anonimat, Pick-Goslar, ja una anciana, presentà el seu llibre, en què relata de manera emotiva i detallada la seva relació amb Anna Frank, l'adolescent jueva que esdevingué símbol de l'Holocaust per a milions de joves. L'escriptora, més afortunada que Anna, ja que sobrevisqué en diversos camps de concentració, considera que tots els supervivents tenen l'obligació de compartir la seva experiència amb el món, «perquè mai més no s'oblidi». DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.