muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Breus

• ART

Monument a Joanot Colom La revista Papeles de Son Gotleu, editada per l'Associació de Veïns d'aquesta barriada palmesana, anuncia en el seu darrer número la imminent instal·lació d'una escultura realitzada per l'artista Jaume Mir en honor a Joanot Colom. La instal·lació d'aquesta escultura, encarregada per l'Ajuntament de Palma com a homenatge a aquest destacat dirigent de la Germania de Mallorca al segle XVI, tindrà lloc en una nova plaça que, segons informa la revista, es troba situada entre el col·legi públic Es Pont i l'Escoleta de Son Gotleu, i que s'inaugurarà com a plaça de Joanot Colom. DdB.

• LITERATURA

Guia poètica d'Octavio Paz El árbol milenario, de Manuel Ulacia, presentat ahir a Madrid, constitueix la primera guia que traça un recorregut per l'obra poètica d'Octavio Paz. Editada per Círculo de Lectores en la col·lecció Galaxia Guttenberg, el llibre abraça les successives etapes per les quals anà passant l'obra del poeta mexicà, qui definí aquest text com el que millor expressava els vincles de la seva poesia amb la filosofia oriental. Ulacia assenyalà que s'ha acostat a l'obra de Paz amb la distància del lector, tot i que l'unien a ell 25 anys d'amistat.EPR.

• PATRIMONI

El possible cadàver de Velázquez A l'altar major de l'església de Sant Plàcid, al convent de les benedictines de Madrid, s'han trobat dos cadàvers que podrien correspondre amb els de Diego Velázquez i la seva esposa, Juana Pacheco. La troballa s'esdevingué quan es procedia a restaurar l'obra de Claudio Coello anomenada El misteri de l'Encarnació. El cofre trobat conté el cos momificat d'un cavaller que du espasa i capell, tot i que enlloc no figura la creu de Santiago amb la qual, segons els documents de l'època, es va enterrar el pintor. Tanmateix, ni al convent ni a l'església existeix documentació sobre aquests cossos.EFE.

270 tombes etrusques a Cerveteri Nombrosos objectes dels segles IX i VIII aC han estat trobats en 270 tombes etrusques descobertes en unes excavacions a Cerveteri. La peça més destacada del jaciment és una petita pepa d'ambre similar a les estatuetes egípcies del mateix període. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.