algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Aniversari feliç amb un tast de la millor òpera

El cor del Principal celebra divendres 15 anys amb un concert que repassa algunes grans obres

100604
El director de l'Orquestra i alguns participants del concert. | J.M.

«Tot i que siguin fragments, n'hi ha que són gairebé actes complets, i, en qualsevol cas el concert és un concertàs. Tenim a punt, a més, alguns bisos que no revelarem perquè estiguem segurs que la gent respondrà de forma molt emotiva i en demanarà més!». Federico García-Vigil, director del concert de divendres, ho té així de clar. I és que el programa del concert de divendres, amb el qual el cor del Teatre Principal celebrarà el seu primer quinzè aniversari, no té desperdici. Bohemios (Vives) per obrir, segueix Carmen (Bizet) i La Bohème (Puccini) completa la primera part. A la segona es podran veure fragments de La forza del destino (Verdi), Lohengrin (Wagner) i Aida (Verdi).

El concert de divendres, doncs, serà dirigit al gran públic, totalment popular. «S'ha escollit un programa de gran penetració massiva perquè tothom gaudeixi d'aquest dia de festa», apuntà García-Vigil. El director d'Orquestra destacà, però, que cada vegada estaven més lligats els conceptes de popularitat i òpera. «En aquest fi de segle, l'òpera està integrada dins del gran públic, és un espectacle que inclou totes les arts i el gran públic s'hi està apropant. A hores d'ara totes les ciutats han de tenir el seu gran teatre d'òpera cara a principis del nous segle i, afortunadament, és això el que està passant», digué i afegí: «Mallorca té una força cultural difícil de trobar en altres bandes».

Per la seva banda, el director del Teatre Principal, Pere Noguera, que presentà el concert juntament amb García-Vigil i el conseller del CIM, Damià Pons, destacà la qualitat del cor després d'aquests anys de feina. Damià Pons també féu esment de la importància d'aquest concert per tot allò que significava i apuntà que s'aprofitaria per retre homenatge a tots aquells que han fet possible la consolidació d'aquest cor. Així, el director fundador del cor, Rafel Nadal, serà l'encarregat de dirigir la primera peça del concert.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.