algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

La pintora Annette Schröter porta a Pelaires la primera mostra a Espanya

Es tracta d'una selecció de pintures realitzades en els darrers quatre anys

97366
L'artista ha begut de la influència de pintors com Bacon o Matisse. | J. M.

Ha escollit Mallorca per portar, per primera vegada, la seva obra a Espanya. Es tracta de la pintora alemanya Annete Schröter, que avui vespre, a la Sala Pelaires de Palma, inaugurarà una selecció de pintures realitzades en els darrers anys, del 1995 fins al 1999. Segons explicà el propietari de la galeria, Pep Pinya, han arribat a Mallorca 29 obres de l'artista, tot i que per manca de capacitat no totes seran exhibides. En el conjunt d'obres, de gran format i realitzades amb la tècnica d'oli sobre tela, es plasma la peculiaritat de l'artista, que imprimeix a la seva pintura la petjada dels «ídols que admira»: especialment Francis Bacon i Henri Matisse, a més dels expressionistes alemanys.

D'aquests, comenta Schröter, n'ha après «tot allò referent a la forma». El que es trasllueix com a propi i personal és al contingut, en el qual l'artista diposita les impressions i expressions que capta de la realitat. El procés és el de l'observació, i amb aquesta l'elecció d'una via o forma d'expressar la pròpia història, el propi sentir intern.

Cadascuna de les obres transmet diferents experiències. Totes aquestes, però, s'emmarquen sota el lema de «Roses garden», que l'artista pren com a símbol universal del món. En aquest, comenta Schröter, «cada persona cerca quelcom pel seu món, per la seva fortuna, per la seva vida». La sèrie presentada a la Sala Pelaires va ser realitzada per l'artista a partir del seu contacte directe amb un «rose garden» real d'Alemanya, a Leibniz, on la pintora passà llargues estones observant la gent i captant amb fotografies les estampes que li servirien, després, com a punt de partida de les seves obres. Un dels trets que també destaquen a la mostra són les figures femenines, en les quals Schröter confessa manifestar-se: tant com amb imatges fotogràfiques, l'artista treballa molt amb miralls.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.