cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
24°

Josep Palau i Fabre rep el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

Se li reconeix la trajectòria literària i la tasca com a expert en l'obra de Picasso

67988
Palau i Fabre és també expert en Bartomeu Rosselló-Pòrcel.
C.C./AGÈNCIES. Palma.
El poeta, dramaturg i assagista Josep Palau i Fabre rebé ahir a la nit el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 1999 com a reconeixement a la seva trajectòria literària i al seu treball internacional com a expert en l'obra de Pablo Picasso. El premi, dotat amb 10.000 euros i convocat anualment per l'associació catalana Òmnium Cultural, distingeix com cada any una persona que, per la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, hagi contribuït de forma notable i continuada a la vida de la cultura catalana.

L'acte de lliurament de la 31a edició del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes va tenir lloc ahir vespre, al Palau de la Música de Barcelona. L'acte comptà amb la presència de diverses personalitats del món de la cultura. Així, l'historiador Josep M. Ainaud de Lasarte dissertà sobre Pau Casals; l'actor Jordi Dauder recità textos de Xavier Berenguel, Marià Manent, Vicent Andrés Estellés i Miquel Martí i Pol. L'apartat musical fou integrat per les actuacions de Jordi Masó i Maria del Mar Bonet, que interpretà, entre d'altres, El pi de Formentor.

Palau i Fabre va néixer a Barcelona el 1917. Fundador de la revista Poesia i cofundador d'Ariel en els anys de postguerra, és autor d'excel·lent producció poètica, així com de teatre, assaig i narrativa, i ha estat present a les publicacions d'ençà del 1943. President del PEN Club Catalán del 1976 al 1978, l'any 1988 li fou concedida la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Palau i Fabre és un dels màxims especialistes de Picasso a tot el món. El tercer volum del seu gran estudi sobre la vida i l'obra de l'artista, Dels ballets al drama, que abastarà dels anys 1917 a 1926, apareixerà la propera tardor, en edicions simultànies en català, castellà, anglès, francès i alemany.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.