cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Breus

• EXPOSICIONS

Jaume Falconer El Casal Balaguer de Palma acull des d'ahir la mostra «(Re)produccions gràfiques», en la qual s'exposa una selecció d'elements dissenyats pel professional Jaume Falconer. La mostra, organitzada conjuntament per Cort i el Govern balear, va ser inaugurada anit per la regidora de Cultura, Carme Feliu, i el director general de Cultura i Política Lingüística, Jaume Gil. A l'exposició, una «mostra molt humil i senzilla de la feina feta», en paraules de Falconer, es reuneix el treball de més de 20 anys de dedicació al disseny, que ha donat per fruit cartells i logotips prou reconeguts que han estat realitzats, segons explicà l'autor, amb especial atenció a la simbologia i els elements mediterranis i propis. DdB.

Mercedes Estarellas Ahir, a les vuit i mitja del vespre, la seu d'ARCA inaugurà la mostra de pintura «Retrats i paisatges urbans», la segona de l'artista Mercedes Estarellas. Nascuda a Palma l'any 1972, Estarellas estudià escenografia a l'Instituto Europeo di Disegn de Milà, ciutat italiana on treballà també com a escenògrafa i productora. Cursà estudis de pintura i escultura a Londres i va aprendre a treballar el metall. Aquesta estada a Londres inspirà a Estarellas la mostra inauguarada, en la qual intenta expressar «la inhumanitat de les metròpolis». L'exposició romandrà oberta fins el 18 de juny. DdB.

• MUSEUS

El Thyssen de Madrid s'ampliarà El Museu Thyssen de Madrid serà ampliat amb els dos edificis limítrofs, que seran adquirits per l'Estat i per la Fundació de la pinacoteca, per acollir la col·lecció privada de pintura de Carmen Cervera, qui l'ha cedit gratuïtament per deu anys. L'Estat, la Fundació Thyssen i els propietaris de tots dos immobles assoliren ahir un acord pel qual aquest museu, que actualment té 16.000 metres, veurà ampliada la seva superfície en 8.300 metres quadrats. La col·lecció de la baronessa té una representació molt important de pintura holandesa dels segles XVII, XVIII i XIX, així com una bona selecció d'obres impressionistes i postimpressionistes, així de moviments de l'avantguarda. EFE.

• LITERATURA

Fira del llibre Avui a la nit, a l'escenari instal·lat a la Fira del Llibre, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana durà a terme l'acte més novedós dels desenvolupats aquesta setmana. Es tracta del «Tast de literatura amb vi», en el qual un bon seguit d'autors pujaran a l'escenari per recitar els seus textos més apreciats. La lectura literària serà amenitzada amb vi dels cellers J.L. Ferrer, de Binissalem. Així mateix, seguirà la tònica de presentacions i signatures de llibres. Signaran exemplars Rosa M. Calafat, Antoni Serra, i José Carlos Llop. Entre les presentacions de llibres destaca la novel·la juvenil El bosc de l'avi, de Rosa M. Colom, que serà presentat per Miquel Rayó. DdB.

Franz Kafka, atracció turística L'escriptor i crític literari txec Eduard Goldstucker denuncià ahir que Franz Kafka s'està convertint en una atracció turística de Praga i que les autoritats no adopten cap mesura per posar fi a l'abús comercial del nom de l'autor. Goldstucker, un dels majors experts en Kafka, fou un dels iniciadors de la conferència internacional dedicada a aquest escriptor l'any 1963, que posà fi al tabú d'aquest autor als països llavors pertanyents al bloc comunista. El crític realitzà aquesta denúncia ahir, dia del 75è aniversari de la mort de Kafka. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.