algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Breus

• Literatura

Llegeix, t'agradarà El director general de Cultura i Política Lingüística del Govern balear, Jaume Gil, i el cap de gestió de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra, Andreu Ramis, presentaren ahir dues noves propostes per a la promoció de la literatura entre els estudiants. Les Fitxes de Poesia presenten una visió panoràmica de la poesia a les Balears, des de la Renaixença fins als temps actuals, i es complementen amb el CD Temps de poesia, en el que poetes com Josep M. Llompart, Blai Bonet, Damià Huguet i Bartomeu Fiol reciten els seus poemes. L'altra proposta, coordinada per Jeroni Salom, és una col·lecció de vuit pòsters dedicats a diferents narradors de les Illes, que s'acompanyen d'un quadernet amb referències al context històrico-cultural, dades sobre la vida i obra dels escriptors i propostes didàctiques per als professors. DdB.

• Exposicions

Maria Lluïsa Magraner El Casal Solleric inaugurà ahir vespre la mostra De somnis i realitats, a la qual s'aplega un repàs per la trajectòria pictòrica de l'artista sollerica, formada a França, Maria Lluïsa Magraner. L'exposició traça un recorregut des de les primeres obres de la pintora, que s'inicià amb l'impuls del cubisme, fins a l'obra més recent, adscrita a un personal expressionisme abstracte. Les pintures s'hi exhibiran fins a finals de juny. DdB.

• Art

Restauració de Tiziano El Museu del Prado realitzarà els propers 3, 4 i 5 de juny un simposi internacional d'especialistes per restaurar el quadre Retrat eqüestre de Carles V a la Batalla de Muhberg, de Tiziano, atès el seu delicat estat de conservació, causat pels importants mals que ha patit al llarg de la seva història. El simposi internacional es portarà a terme gràcies a un acord amb el Museu del Prado amb Fiat Ibèrica, en el qual es preveu també la restauració d'altres quadres de Tiziano: Retrat de Felip II amb armadura, treball ja realitzat, i Glòria, que es restaurarà el proper any.EPR.

Poesia visual catalana El Museu d'Art de Sabadell acollirà des del 27 de maig fins a l'11 de juliol la mostra itinerant Poesia Visual Catalana, produïda per la Generalitat de Catalunya, i que ha estat exposada des del 14 de gener fins al 23 de febrer al Centre d'Art Santa Mònica. La mostra està formada per 54 obres dels més reconeguts poetes visuals catalans, com Joan Brossa, Perejaume, J.M. Calleja, Gustavo Vega, Gabriel Guasch, Guillem Viladot, Andreu Terrades o Antoni Tàpies Barba, entre d'altres. De manera extraordinària s'han incorporat autors i peces característiques de la poesia visual sabadellenca, representada per Joaquim Sala-Sanahuja, Joaquim Folguera i Fina Miralles.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.