algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Un intern escapat d'un psiquiàtric esquinça amb un ganivet un Picasso

Un quadre de Picasso exposat al Stedelijk Museum d'Amsterdam, i que du per títol Dona despullada davant el jardí, va ser esquinçat amb un ganivet diumenge per un desequilibrat que s'havia escapat d'un hospital psiquiàtric, segons varen anunciar ahir fonts de la Policia.

La direcció del museu no ha precisat la gravetat dels danys ni el seu cost, però segons un primer examen l'obra podrà tornar a ser reparada sense problemes, va indicar un portaveu, encara que les fotos de l'atemptat són esgarrifoses i el quadre presenta un estat lamentable.

L'autor d'aquest acte vandàlic va ser detingut per la Policia diumenge a la nit a Amsterdam, en els locals del diari popular De Telegraaf, on s'havia presentat a l'horabaixa amb un ganivet i un bitllet d'entrada del Stedelijk Museum, per reivindicar la seva acció.

«Ha estat d'una simplicitat infantil. No hi havia cap mesura de seguretat», va explicar a Telegraaf. Paul G., de 41 anys, que s'havia escapat diumenge horabaixa d'un hospital psiquiàtric on estava internat a Utrecht, al centre del país. Segons Telegraaf, el desequilibrat era conegut per les autoritats holandeses per haver desviat l'agost de 1978 un DC-9 de la companyia aèria KLM que efectuava el vol que unia Amsterdam i Madrid.

Dona despullada davant el jardí és un quadre d'1'30 metres sobre 1'62 metres pintat el 1956 per Pablo Picasso. Aquesta obra va ser adquirida el 1981 per Stedelijk Museum d'Amsterdam. Segons un portaveu el seu valor està estimat en 477.000 dòlars, gairebé setanta-quatre milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.