algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Breus

• SUBHASTES

Comença la temporada a Nova York La col·lecció d'art Whitney obre avui la temporada de subhastes de Nova York durant la qual s'oferiran al millor licitador algunes «joies» de la pintura impressionista i moderna, inclosos valiosos quadres de Cezanne, Seurat i també de Van Gogh. Les subhastes començaran en la firma Sotheby's d'una de les majors col·leccions privades a Amèrica, en la qual figuren obres que poden superar els 25 milions de dòlars cadascuna. La col·lecció va ser reunida durant els 46 anys de matrimoni entre el financer i exambaixador en el Regne Unit John Hay Whitney, que va morir el 1982, i Betsey Cushing Roosevelt Whitney, morta en març passat. EFE.

• LITERATURA

Simpòsium a EUA de literatura hispana Escriptors, professors universitaris i crítics literaris nascuts o residents a Estats Units participaran en el simpòsium La literatura hispana als Estats Units, que tindrà lloc avui i demà a la Casa d'Amèrica de Madrid. Les jornades serviran per tal d'analitzar la situació i el futur del corpus literari conegut com a literatura hispana a EUA. El director general de Llibre, Arxius i Biblioteques, Fernando Luis de Lanzas, i el director de programació de la Casa d'Amèrica, Iñigo Ramírez de Haro, varen inaugurar el simpòsium coordinat per Alejandro Manara i Frances Aparicio. Aquest darrer afirma que aquesta producció literària reflecteix i articula «l'experiència híbrida d'una minoria cultural, racial, lingüística i social dins de la societat angloamericana, la qual es construeix d'estils nacionals, monològiques i monolingüístiques». E.P.

• EXPOSICIÓ

Cocteau a la casa Lorca de Granada La Casa-Museu Federico García Lorca a la Huerta de San Vicente de Granada inaugura el pròxim dimecres una exposició dedicada a Jean Cocteau que reuneix alguns dels múltiples treballs que el polifacètic poeta va realitzar entre 1910 i 1930 en el camp del cine, la música o la literatura. L'exposició Jean Cocteau. Dibuixos, poemes, fotografies i altres documents» pretén un apropament «íntim al món dels seus amics i a les relacions professionals o personals que marcaren la seva vida en aquets anys», informà un portaveu de la Casa-Museu Federico García Lorca, organitzadora de la mostra. Així, l'exposició reflectirà l'estreta relació amb el pintor Pablo Picasso, Brik Satie, Isadora Duncan, Jean Marais, la seva dependència de l'opi, les seves pel·lícules més personals i significatives, els dibuixos que realitzà per a les seves novel·les i els primers èxits. EFE.

• NOVEL·LA

Baricco, irònic amb la música clàssica A partir d'un estudi científic en el qual es constata que les vaques augmenten la seva producció de llet en un 7'5 per cent quan escolten música simfònica, l'escriptor italià Alessandro Baricco desfà sarcàsticament l'ideal cultural i moral que se li ha adjudicat a la música clàssica. L'ànima de Hegel i les vaques de Wisconsin és el darrer títol de l'autor del best-seller Seda, un llibre, editat per Biblioteca de ensayo Siruela, en el qual reflexiona sobre la dèbil i «encoratjada» reacció de la música culta a l'impacte amb la modernitat. Amb aquest propòsit, Baricco aventura nombrosos interrogants que, assegura, «haurien de sorgir de manera espontània per als qui freqüenten, per amor o per ofici, la música» i que, no obstant això, «no es fan», opina l'escriptor italià. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.