nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Neix una nova tècnica de procreació que congela l'òvul i l'espermatozou

Investigadors diuen que soluciona els problemes ètics ja que no existeix l'embrió

Un nou sistema d'inseminació artificial, que consisteix en la congelació de l'òvul i de l'espermatozou abans de la fusió dels seus respectius DNA, va ser presentat ahir per l'Hospital Europeu de Roma, només un dia després que el Parlament italià aprovàs una nova i severa llei sobre la fecundació assistida.

La tècnica, denominada «Hivernació pronuclear», que congela els materials genètics quan l'embrió encara no existeix, podria solucionar els problemes eticoreligiosos i legals vinculats a la fecundació assistida, segons va informar el responsable de la investigació, Ermanno Greco.

L'estudi, realitzat amb 446 ous, demostra que «l'ovul congelat es converteix en un contenidor del semen que després de la descongelació es pot utilitzar per la fecundació in vitro amb les mateixes possiblitats d'èxit que la tècnica de congelació a l'estat embrional», va dir Greco.

Els investigadors introduïren l'espermatozou dins l'ou amb el mètode Icsi "injecció directa a l'òvul" per aconseguir la letargia del procés d'evolució embrionària i treballar en la fase «pronuclear», quan els materials genètics són encara entitats separades.

Segons l'expert italià, la nova tècnica permet fixar l'èxit de la fecundació in vitro en aquesta fase en un 50%, el qeu reflecteix que el resultat positiu és major que amb el mètode tradicional de l'Icsi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.