algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

L'estrena d'«Acis y Galatea» reuneix el món polític i de la cultura

El Teatre Principal va mostrar ahir la seva millor cara per a l'estrena d'Acis y Galatea, l'òpera -sarsuela és el nom que s'acomoda millor- del músic mallorquí Antoni Lliteres. A més de l'estrena d'una obra molt «arriscada», també s'inauguraven les butaques del vetust edifici amb una il·lusió: que durin cent quaranta anys, com les que han llevat i que ara són espargides pel hall del Principal.

La presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, va encapçalar el grup de polítics que no va voler perdre's l'esdeveniment. Damià Pons, president de la Comissió de Cultura, va fer la seva reaparició pública després d'uns dies apartat per una operació. Xisco Quetglas, president de la Comissió d'Urbanisme, tampoc no hi va faltar, a més de Francesc Triay, vicepresident del Consell Insular. Era la representació socialista del pacte de Progrés.

Acis y Galatea, sota el mestratge escenogràfic de Rafael Lladó i musical d'Eduardo López Banzo, un gran especialista en la música barroca de Lliteres. El públic estava expectant per veure una obra barroca, ja que està avesat en què les altres temporades d'òpera ofereixen obres romàntiques, entre les quals hi ha les de Verdi.

Aquesta és la primera vegada que aquesta obra és representa a Mallorca. Des de la seva estrena l'any 1709 ha estat molt poc escenificada. Eduardo López Banzo fa alguns anys que, dirigint el grup Al Ayre Español, féu una posada en escena al cercle de Belles Arts de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.