algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.89°

Carlos Barrante capta el moviment humà i el natural en instantànies

La Fundació Miró inaugura una mostra fotogràfica de l'artista

75370
El furiós moviment de la dansa és motiu a moltes imatges.

Aconseguir copsar el moviment en un sol fotograma és la fita que ha dut Carlos Barrante a la sèrie Movimientos, una mostra de 23 imatges preses de la immediatesa i tractades amb una tècnica que es remunta segle i mig, el cianotip. El conjunt, encapçalat per un poema escrit pel mateix Barrantes, s'inaugurarà aquest vespre a la Fundació Pilar i Joan Miró, a l'antiga sala Alternativa, que ara ha estat rebatejada com Espai Zer0.

Segons explicà Barrantes, la seva tasca sorgeix del joc amb les limitacions: si la dificultat recau a copsar l'instantani, l'artista s'imposa la fita de crar sensació de moviment en un sol fotograma. D'aquest repte en surten imatges naturals i humanes, en les quals es plasma el moviment de la natura "la pluja, les onades, el vent" i de la dansa. Les imatges, «més viscerals que no reflexives», les capta a mesura que s'apareixen al seu davant.

La tècnica del cianotip, apareguda a mitjan del segle XIX, és recuperada per Barrantes com a procediment essencial per al revelat dels negatius, que exposa al sol previ tractament amb sal de ferro. L'artista la començà a practicar als mateixos tallers de la Fundació Miró al 1996 i 98.

La vinculació de l'artista, que ha fixat la seva residència a l'Illa, amb la Fundació es consolida ara amb aquesta mostra, que romandrà al centre fins al 20 de juny. Paral·lelament amb l'exposició, Barrantes dirigirà un taller d'experimentació plàstica en el programa didàctic dels «Dissabtes a Can Miró», gratuït i adreçat a joves d'entre 7 i 14 anys, centrat especialment en la tècnica de les «rayografies».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.