muy nuboso
  • Màx: 17.94°
  • Mín: 13.93°
17°

Breus

• ART

Artexpo obrí ahir les portes La fira d'art de Barcelona, Artexpo 99, va ser inaugurada ahir pel batle de Barcelona, Joan Clos, i romandrà amb les portes obertes fins el proper diumenge. La fira, que enguany acull l'obra de 700 artistes en 165 expositors nacionals i estrangers, va ser ahir visitada pels representants de les institucions balears. Hi assistiren Manuel Ferrer, Jaume Gil, i Carme Feliu. Després de la inauguració, visitaren els expositors de les quatre galeries mallorquines que tenen estand a Artexpo. Com ja s'ha fet en les dues darreres edicions de la fira Arco, el Govern balear ha tramitat l'adquisició d'obres de tots quatre estands, per un valor total aproximat de dos milions i mig de pessetes. Són un total de sis obres: de la galeria Quàsars, una de Biel Bover i una d'Albert Rouiller; de Joan Oliver Maneu, una de Toni Llabrés Campins; d'Horrach Moyà, un llenç de Girbert; i de Mediterrània, una de Miquela Nicolau i una de Rafel Bestard. DdB.

Còmic i Fotografia Art Jove 99 La consellera de Presidència, Rosa Estaràs, inaugura avui vespre, al Casal Balaguer de Palma, l'exposició de les obres presentades als apartats de Fotografia i Còmic d'Art Jove 99. En el certamen de fotografia han participat 44 joves que han presentat un total de 68 col·leccions, dels quals 20 han arribat a finalistes. L'apartat de còmic ha comptat amb 23 participants, que han presentat 32 treballs que han acabat sent finalistes. DdB.

• PUBLICACIONS

Presentació de la col·lecció Maregassa La llibreria Quart Creixent, al carrer Rubí número 5 de Palma, acull avui, a les vuit del vespre, la presentació de dos nous llibres editats per Lleonard Muntaner. Es tracta dels dos títols que enceten la col·lecció Maregassa, ambdós centrats en el debat entorn de la llengua catalana: Sabotatge a la llengua catalana, de Rosa M. Calafat, i Llengua als països catalans, d'Antoni Artigues. L'acte de presentació serà a càrrec dels autors, juntament amb els professors Gabriel Bibiloni i Gabriel Oliver, més conegut com Biel Majoral. Hi haurà xeremies i tonades. DdB.

• PATRIMONI

Molt a prop de la tomba de Velázquez El viceconseller d'Educació i Cultura de Madrid, Juan Carlos Doadrio, expressà ahir la seva satisfacció per la troballa d'una part del mur de l'església de Sant Joan Baptista, on va ser enterrat Velázquez el 1660. Tot i ser només una conjectura, el fet que existeixi el mur permet augurar que la tomba de l'artista sevillà es trobi intacta. A partir d'ara, els experts tractaran de situar les restes en el lloc exacte que li corresponen en el plànol que existeix de l'església. Si hi ha sort, la ubicació es fixarà en uns dies, però en cas contrari s'haurà de continuar excavant fins a trobar més elements. EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.