algo de nubes
  • Màx: 15.62°
  • Mín: 7.61°
15°

Breus

• ART

Artexpo 99 Quatre galeries de Mallorca participen enguany a la fira barcelonina Artexpo 99, que es desenvolupa des d'avui i fins diumenge al recinte firal de Montjuïc. Les galeries Joan Oliver «Maneu», Mediterrània i Horrach Moyà, totes aquestes de Palma, i la manacorina Quàsars, tenen estand a la fira, en el qual exhibeixen obra d'un variat conjunt d'artistes, entre ells Josep Meneses, Miquela Nicolau, Xavier Llull, Luis Vidal, Natàlia Zupen, Toni Llabrés Campins, Margalida Escales, Gust Graas, Lluís Garcia i Tudanka. És destacable la iniciativa de Joan Oliver «Maneu», que dedicarà un apartat del seu estand a l'obra de Juli Ramis. Així mateix, tres d'aquestes galeries compten també amb estand a Artexpo Jove 99. En total, són 163 les galeries i sales d'art, estatals i estrangeres, que participen enguany a la fira d'art. DdB.

Fer negoci amb Rembrandt Dos gravats de Rembrandt, adquirits en un mercat dels encants per 1'20 dòlars, han estat venuts a un col·leccionista alemany per la quantitat de 48.000 dòlars. L'acord, però, no satisféu la venedora, una dona de la ciutat holandesa d'Utretch, que esperava rebre com a mínim 72.000 dòlars per la troballa. El gravat El pastisser fou venut per 28.800 dòlars, mentre que el Captaire amb dona es vengué per 19.200 dòlars. REUTERS.

Subhasta d'un Romero de Torres Vividores de l'amor, un dels quadres més polèmics del pintor cordovès Julio Romero de Torres serà subhastat avui a la Sala Sotheby's de Nova York, amb un preu de sortida de devers 64 milions de pessetes. La polèmica del llenç començà el mateix any en què fou pintat, l'any 1906, quan l'artista el presentà a l'exposició Nacional de Belles Arts i el jurat, que el qualificà d'«escandalós», el refusà. La pintura, que es convertí en la peça principal d'una exposició alternativa, mostra una habitació a la qual figuren tres dones en primer pla i una quarta guaitant per una porta. El llenç representa la imatge d'una dona oprimida, molt utilitzada pel pintor al llarg de la seva trajectòria. EFE.

• INSTITUCIONS

Director General del Llibre El nou director general del Llibre, Arxius i Biblioteques, Fernando Luis de Lanzas prengué ahir possessió del seu càrrec expressant la satisfacció per retrobar-se amb «el món dels llibres». L'acte de nomenament va ser presidit pel ministre d'Educació i Cultura Mariano Rajoy, que subratllà l'enorme importància del sector del llibre, una indústria que factura anualment 500.000 milions de pessetes. Així mateix, destacà la importància del llibre com a instrument de projecció exterior de la cultura d'Espanya. Fernando de Lanzas arriba al càrrec des de la direcció general de Formació Professional i Promoció Educativa i substitueix en la direcció general del Llibre Fernando Rodríguez Lafuente. EFE.

• PATRIMONI

Necròpoli a Sabadell Un grup d'arqueòlegs, paleontòlegs i restauradors ha descobert 210 tombes a la necròpoli prehistòrica de la primera Edat de Ferro de Can Roqueta, a Sabadell. El descobriment és el resltat de les prospeccions realitzades amb motiu de les obres de construcció de l'estació depuradora d'aigües residuals. A banda de les sepultures, els tècnics han identificat 20 estructures, principalment sils o cubetes, entorn a la necròpoli. Entorn al jaciment també s'han trobat nombroses restes fòsils del «Dryopithecus laietanus», considerat com l'avantpassat de l'orangutà. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.