algo de nubes
  • Màx: 18.82°
  • Mín: 13.93°
18°

Lluís Urpinell: «S'haurien d'editar les obres completes d'Andreu Vidal»

Urpinell dedicà ahir una lectura de poemes al poeta mallorquí

103304
El poeta lamentà els problemes de distribució de les estovalles. | T. M.

El Centre de Cultura de Sa Nostra acollí ahir vespre un peculiar homenatge a la memòria del poeta mallorquí Andreu Vidal, desaparegut al final de l'any passat. El protagonitzà el català Lluís Urpinell, vingut a l'Illa per participar al cicle «Poesia de paper» que organitzen, conjuntament, la Universitat de les Illes i l'Obra Social i Cultural de «Sa Nostra».

Urpinell, que decidí per iniciativa pròpia dedicar la lectura poètica a Vidal, es mostrà contundent a l'hora de reivindicar el poeta: «S'ha editat la seva obra completa? Algú ho hauria de fer. Jo la promouré, i supòs que ell hauria fet el mateix per mi».

En el decurs de la lectura poètica, a la qual Urpinell recità els poemes propis publicats al darrer número de la col·lecció Poesia de Paper, es repartiren entre els assistents les peculiars «estovalles poètiques» creades pel poeta. Reproduint poemes de Dalí, Palau i Fabra, Ausiàs March i Miquel Desclot, entre altres, les estovalles, original projecte d'Urpinell com a via per «promoure la poesia a nivell massiu», van il·lustrades amb dibuixos d'Hernández Pijoan.

Lluís Urpinell, tot afirmant que «la poesia és efímera», explicà la seva predilecció pel que s'anomena «poemia»: forma artística que utilitza lletra, paper, ritmes i mots acurats com a elements al servei d'una funció lúdica molt similar a la de la poesia. Les seves creacions, sempre en aquesta línia, han estat publicades a nombrosos volums. Fundador de la revista Tarotdequinze, Urpinell és autor de poemaris com Exili forçós al Walhalla, Lerwick, i Tankas de París. El més recent, Naips nous, és a punt de ser publicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.