cielo claro
  • Màx: 19.72°
  • Mín: 9.02°
19°

Recta final per a l'estrena d'«Acis y Galatea»

Dia 7 s'alçarà el teló del Principal per representar l'òpera del músic artanenc Antoni Lliteres

69032
Aquest és l'escenari dels dos actes d'«Acis y Galatea». | A. S.

El Teatre Principal de Palma es prepara per a una estrena en què tothom ha posat molta d'il·lusió. Dia 7 de maig el públic podrà gaudir d'una òpera barroca d'Antoni Lliteres: Acis y Galatea, un projecte llargament acaronat pels responsables del teatre. Ara, quan gairebé es poden comptar les hores que falten perquè s'apugi el teló, els darrers detalls es posen a punt.

Rafel Lladó, escenògraf, figurinista i director d'escena, sap que té sobre les espatles una gran responsabilitat i és que hi ha una enorme expectació en els ambients musicals. Darrerament l'interès per l'òpera barroca ha crescut enormement perquè l'òpera romàntica (verdiana, sobretot) està explotada al màxim. La irrupció en escena d'un autor tan important com Antoni Lliteres ha fet que els melòmans s'interessassin per la producció del músic artanenc.

Lliteres va saber trampejar bé, com a músic de la Capella Reial, el pas de la casa dels Àustries a la casa dels Borbons que va tenir lloc el 1700. Això té a veure, i molt, amb aquesta Acis y Galatea que, a primer cop d'ull, sembla contar una història mitològica en què l'amor, la venjança i la fe són els protagonistes. Però si es té en compte que el manuscrit d'Hazis y Galatea està datat del 1709 i que el deforme Polifem és part important de la història, es pot veure que el cíclop representa la dinastia dels Àustries, que anhela Galatea (la nova Espanya en mans dels Borbó-Anjou) que festeja amb Acis (la «bona» França). Tot molt simbòlic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.