algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
17°

Breus

• PATRIMONI

La prehistòria de Mallorca en CD-rom El president de la Comissió de Cultura i Patrimoni Històric del Consell de Mallorca, Damià Pons, presentà ahir un nou CD-rom editat amb la intenció de difondre el patrimoni de l'època prehistòrica. El CD-rom ha estat realitzat per un equip de treball dirigit per Gabriel Mestre, autor de volums de geografia i història de Felanitx i Manacor. L'edició va especialment adreçada a la població escolar, tot i que també és didàctica per a l'usuari adult. S'hi poden trobar imatges dels principals monuments talaiòtics de Mallorca, així com il·lustracions i fotografies d'objectes, especialment ceràmiques i bronze d'aquesta època, que van acompanyades de texts explicatius. DdB.

• EXPOSICIONS

Retrats de Joan Vich a Ses Voltes «Persones humanes» és l'exposició de pintures de Joan Vich que s'inaugura demà migdia a una de les sales de Ses Voltes. La mostra aplega retrats de personatges populars com la pintora Maria Carbonero, Joan Bonet, Gabriel Janer Manila o Maria de la Pau Janer. Així mateix, també hi figuren retrats de persones anònimes o alguns realitzats exclusivament a partir de fotografies, com en el cas de Borges, José Hierro o Marilyn. La presència de la pintura, per a la qual l'artista es confessa obsessionat des de ben jove, és evident a moltes de les obres, que mostren figures observant quadres d'altres autors o escultures. La mostra serà oberta fins el mes de juny. DdB.

• PUBLICACIONS

Itineraris culturals de Mallorca El Consell de Mallorca ha enllestit el primer d'un seguit de fullets que traçaran recorreguts culturals per Mallorca, obra de Gaspar Valero. La iniciativa, impulsada per la intenció de promocionar i difondre el patrimoni cutural de l'Illa, segons explicà Damià Pons, s'enceta amb un itinerari culturals per les principals localitats de la serra de Tramuntana, des de Valldemossa fins a Selva, passant per Deià, Escorca i Lluc, i acabant al poble de Binissalem. Tant aquest com els dos següents, d'aparició imminent, sintetitzen les rutes dels viatgers romàntics que van recórrer Mallorca. Les publicacions, en quatre idiomes, es distribuiran als centres escolars, oficines de turisme i a dos punts de fora de l'Illa: l'Espai Mallorca, a Barcelona, i la llibreria Blanquerna de Madrid. DdB.

• INSTITUCIONS

Capital de la Cultura Catalana Ciutadella serà nomenada el proper dilluns Capital de la Cultura Catalana del l'any 2000 mitjançant l'acood que subscriuran la batlessa Assumpta Vinent i Xavier Tudela, president de l'organització promotora d'aquesta declaració. L'acte, obert al públic, tindrà lloc al Saló Gòtic de l'Ajuntament i servirà així mateix de presentació formal del projecte de capitalitat cultural. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.