nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Breus

• ART

Falsificacions de litografies de Dalí La Fundació Gala-Salvador Dalí reconegué ahir que va ser ella qui interposà la denúncia contra l'exsecretari de Dalí, John Peter Moore, i la seva esposa, Catherine Perrot, que prestaren declaració a la comissaria de Figueres després de ser detinguts dimarts a Cadaquès com a presumptes falsificadors. Experts de la Policia nacional registraren dimarts el domicili, l'hotel i els locals de Moore a Cadaquès i s'incautaren milers d'obres gràfiques presumptament falsificades, moltes d'elles signades per Dalí i numerades. Segons la Fundació, les actuacions iniciades ara guarden relació amb les portades a terme pel jutjat número 30 de Barcelona arran de la troballa de 6.000 litografies falsificades que es volien atribuir a Salvador Dalí. La denúncia, segons informà la Fundació, es realitzà «amb l'objectiu d'aclarir l'autoria real de determinades peces d'art». EFE.

Artexpo 99 Més de 165 expositors, entre ells 111 sales i galeries d'art, i prop de 700 artistes estaran presents a la quarta edició de la Fira d'Art de Barcelona, Artexpo, entre el 5 i el 9 de maig. El certamen es consolida com el punt de trobada de l'art contemporani a Barcelona i ha incrementat un 10 per cent el nombre d'expositors. Entre les peces de pintura, escultura, dibuix, ceràmica o fotografia que s'exhibiran a Artexpo hi haurà obres de Picasso, Tàpies, Antonio Saura, Toulouse-Lautrec, Rafael Alberti, Miró, Wilfredo Lam o Eduardo Chillida. Paral·lelament se celebrarà la mostra Artexpo Jove, en la qual 26 expositors presentaran, cada un, un artista menor de 35 anys. Per primera vegada, Artexpo atorgarà un premi en metàl·lic al millor artista jove. EPR.

• CONFERÈNCIES

Cinquantenari de Pompeu Fabra La Universitat de les Illes desenvolupa avui la tercera de les jornades d'homenatge a Pompeu Fabra en el cinquantenari de la seva mort. Els actes del dia, que es deesenvoluparan a la Sala d'Actes de la Banca March, comencen a les 10 del matí, amb la conferència «Pompeu Fabra i les interferències», a càrrec de Gabriel Bibiloni. A les 11, la professora Mila Segarra oferirà la ponència «Nova llum entorn de les Normes Ortogràfiques de l'IEC». A les 12.30, serà Sebastià Bonet qui parli de «Fabra: sintaxi diferencial i interferència». A les 16.30, Josep Grimalt abordarà les «Dificultats per a la realització d'un programa de Pompeu Fabra». La jornada es tancarà amb una taula rodona a les 17.30, centrada en l'«Actualitat de l'obra de Fabra». DdB.

Còmic i cinema El cicle de conferències «El guió en el còmic» desenvolupa avui la seva segona sessió. Seran dos els autors que participin conjuntament a la cita: Romà Gubern i Fernando de Felipe. Tots dos abordaran les qüestions de «Còmic i cinema, llenguatges paral·lels» i «Les variacions Museum». La cita és de les 19 a les 21 hores, a l'Aula A del Centre de Cultura de Sa Nostra. DdB.

• LITERATURA

Presentació a l'Espai Mallorca Edicions Documenta Balear presenta avui a vespre la col·lecció Quaderns d'Història Contemporània de Mallorca, a l'Espai Mallorca de Barcelona. La presentació, a les vuit del vespre, comptarà amb la intervenció de Josep Fontana, Pere Gabriel, David Ginard i Josep Massot i Muntaner. La col·lecció tot just s'ha incrementat en dates recents amb dos nous títols: El nacionalisme a les Balears (1898-1936), de Bartomeu Carrió, i La Restauració a Menorca (1874-1923), de Josep Maria Quintana, números 15 i 16 de la col·lecció. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.