lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma serà presentat dilluns a Madrid

L'acte tindrà lloc a l'Acadèmia de Belles Arts de San Fernando

El projecte per a la construcció del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma serà presentat aquest dilluns davant del ple de l'Acadèmia de les Belles Arts de San Fernando de Madrid. L'acte, en què es presentaran els plànols i la maqueta de l'edifici, serà conduït per l'arquitecte encarregat del projecte, Luis García Ruiz.

L'acte de presentació serà presidit pel director de l'Acadèmia, Ramon González de Amezua. També està previst que hi assisteixin els representants de les institucions que participen per fer realitat aquest centre d'art: el Govern balear, el Consell Insular de Mallorca i l'Ajuntament de Palma. Maria Antònia Munar, Jaume Matas i Joan Fageda, desplaçats a Madrid per acompanyar el projecte a la seva presentació oficial, intervindran a l'acte, que es clourà amb el parlament de Pere Serra, acadèmic corresponent de l'Acadèmia de San Fernando i cedent de la seva col·lecció particular de pintura al Museu.

La construcció del Museu, possibilitada per la creació del Consorci Museu d'Art Modern i Contemporani, serà ja un fet a partir del moment en què el projecte hagi estat presentat a Madrid. A partir d'aquí, es preveu que l'edifici estigui enllestit en un termini de tres anys, temps en què tota la zona del baluard de Sant Pere, on s'ubicarà el centre, haurà estat condicionada com una àrea lúdica i gran zona verda que embellirà la cara marítima de Palma i dinamitzarà la ciutat.

La construcció del Museu en aquest espai és, segons explicà l'arquitecte Garcia-Ruiz, imprescindible per potenciar el funcionament d'aquest espai de lleure. El plantejament de García-Ruiz és que aquest equipament cultural resulta totalment necessari per atreure els ciutadans a fer viva aquesta zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.