algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Breus

• EXPOSICIONS

Mònica Fuster a la Lluc Fluxà La Galeria Lluc Fluxà de Palma inaugurarà a les vuit d'aquest vespre amb una performance la mostra «Cel·la» de l'artista Mònica Fuster. L'exposició està integrada per una instal·lació de vuit metres de llargària feta amb materials sintètics, plàstic i cinta adhesiva, d'aspecte semblant a una gran crisàlide. Al seu costat, fotografies tractades digitalment immortalitzen imatges que suggereixen l'estat embrionari. Aquestes, com la instal·lació central de la mostra, han estat fetes a partir d'un model humà, a base d'embolcallar-lo amb plàstic. La mostra s'acompanya de la projecció d'un vídeo enregistrat per la realitzadora Françoise Polo, el qual dóna constància del treball de Fuster amb la model Chus García. És destacable l'atmosfera creada per la llum i pel muntatge sonor de Pepe Link. DdB.

• LITERATURA

Novetats literàries de Sa Nostra Andreu Ramis, cap de Gestió Social i Cultural de Sa Nostra, i el professor Pere Rosselló, director literari de les col·leccions El Turó i Tià de sa Real, presentaren ahir al matí les novetats que acaben de sortir publicades. En la col·lecció El Turó, dedicada exclusivament a obra poètica, s'han editat els volums Versions del francès, del manacorí Jaume Galmés; De sol a sol, del menorquí Joan Francesc López-Casasnovas; i Poemes en gris, de l'eivissenc Manel Marí. La col·lecció Tià de sa Real ha augmentat enguany amb dos títols més: 30 dies, una vida de Maria I. Deyà Ripoll i Antoni Roca; i L'amagatall, de Miquel López Crespí, obra guanyadora del premi de narrativa Miquel Àngel Riera. DdB.

Maria de la Pau Janer, en castellà L'escriptora Maria de la Pau Janer presentà ahir la traducció al castellà de la novel·la Lola, guanyadora del premi Ramon Llull i publicada per l'Editorial Planeta en totes dues llengües. Segons explicà l'autora, aquesta publicació pot significar la seva consagració a Catalunya i el descobriment pels lectors en castellà. «Per a un autor català és difícil entrar al mercat castellà, però esper que aquests prejudicis, si existeixen, no influeixin en el meu cas».EPR.

• ART

Van Gogh, sense descansar L'exposició «Els Van Gogh de Van Gogh» romandrà oberta al públic durant 63 hores seguides al seu darrer cap de setmana al Museu d'Art de Los Angeles. Per satisfer les demandes del públic, l'exposició serà oberta ininterrompudament des de les nou del matí de divendres 14 de maig fins al seu tancament a la mitjanit del 16 de maig. Segons la directora del museu, Andrea Rica, l'exposició, composta per més de 70 pintures cedides pel Museu Van Gogh d'Amsterdam, constitueix una veritable retrospectiva de l'obra del geni de l'impressionisme i ja ha estat visitada per més de 600.000 persones.AFP.

• INSTITUCIONS

Fundació Dia Mundial del Llibre El president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, presentà ahir la Fundació Dia Mundial del Llibre de Catalunya. A l'acte, Pujol destacà «la necessitat que té Catalunya de projectar-se en el món» i la «gran importància que tenen els temes d'identitat per aconseguir-ho». La presentació de la Fundació és el resultat de la firma que, el passat 3 de març, feren la Generalitat, el Gremi d'Editors de Catalunya i l'Associació d'Editors en Llengua Catalana per promoure la celebració i la internacionalització del dia 23 d'abril com el Dia Mundial del Llibre.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.