algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

El Municipal ret homenatge a Guillem Cabrer amb la representació de «Mònolegs»

«Guillem Cabrer es mereix aquest homenatge. Tot Mallorca hauria de conèixer la immensa vàlua, la immensa pèrdua que vàrem tenir, la gran figura de les lletres nostrades que fou», digué una emocionada Catalina Valls durant la presentació de Monòlegs, l'obra de Cabrer que, com a homenatge, es representarà aquest cap de setmana en el Teatre Municipal de Palma.

Serà un homenatge sentit i fet des de l'estimació dels amics. «Si no fos per amistat, aquest projecte no s'hauria pogut dur endavant», assegurà Toni Vaquer, el protagonista d'un altre dels Monòlegs. Per dur endavant les representcions (avui a les nou i demà a les set de l'horabaixa) han comptat amb el suport de l'Escola de dansa de Sant Jaume, del grup de teatre Vostè perdoni i del Teatre Principal, que els ha cedit el vestuari. Ha estat una feina de conjunt. Un conjunt amb un repartiment de luxe. «És un veritable trio d'asos en el qual he tingut poc que dirigir. Catalina Valls és una columna dins el teatre espanyol; de Toni Vaquer, fa vint anys que conec la seva feina al teatre mentre que a Xisco Ródenas només que el vaig veure llegir ja vaig veure que era una meravella», explicà Agustí Arca, el director del muntatge.

Monòlegs es considera la millor obra dramàtica de Guillem Cabrer, escriptor desaparegut farà deu anys. El treball s'estrenà a la Sala Morzar el 23 d'abril del 1980 sota la direcció del malaurat autor. Catalina Valls ho recorda perfectament. «Puc dir amb orgull que aquest monòleg el va escriure per a mi i que jo vaig ser qui l'estrenà», recordà l'actriu que interpreta «Condemnació i demència per una reina boja», monòleg inspirat en la reina Joana I de Castella «la boja». El primer dels mònolegs, «La conferència», anirà a càrrec de Toni Vaquer. «És la història d'una obsessió, la d'un metge per una malaltia que està estudiant», digué Vaquer. Xisco Ródenas, intèrpret de «Xim des La», s'enfronta al paper més difícil, un personatge que expressa el patiment de no saber quin és el seu sexe. «És potser el més sentit», digueren. Jaume Santandreu presentarà l'acte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.