algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°
10°

Prohibiran fumar a partir d'octubre en vols estatals i autobusos interurbans

Sanitat així mateix estudia estendre aquesta iniciativa als vols de la Unió Europea

El Ministeri de Sanitat i els responsables sanitaris de les comunitats autònomes acordaren ahir per unanimitat treure endavant un projecte de reial decret pel qual s'amplia la prohibició de fumar en els vols comercials amb origen i destí en territori estatal i a l'interior dels autobusos interurbans. Previsiblement, aquesta mesura podrà entrar en vigor a partir del pròxim mes d'octubre, una vegada acomplerts tots els requisits de tramitació.

En roda de premsa posterior a la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS), el ministre de Sanitat, José Manuel Romay Beccaría, va confirmar que el projecte de reial decret estableix també l'obligatorietat pels transports ferroviaris i marítims de separar per vagons o cabines completes els fumadors dels no fumadors.

Aquest reial decret modifica el 192/1988, de 4 de març, sobre limitacions en la venda i ús del tabac per protecció de la salut de la població i té caràcter de norma bàsica, per la qual cosa serà d'aplicació en tot el territori estatal. «Amb ell es pretén contribuir a disminuir l'alt cost que les malalties relacionades amb el tabac tenen per l'SNS, tenint en compte que 1/3 de les morts entre els 50 i els 65 anys es relacionen amb l'hàbit de fumar», va dir Romay.

Va confirmar que el seu departament està estudiant la possibilitat d'ampliar aquestes prohibicions als vols en la Unió Europea, encara que aquesta iniciativa ha de comptar amb el suport de les autoritats sanitàries de la Unió. «En cas que li donin suport podria incloure's en la tramitació del reial decret».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.