cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

Breus

• PATRIMONI

Subhasta de Christie's La casa londinenca de subhastes Christie's ha editat ja el primer fulletó corresponent a la primera house sale que se celebrarà a Mallorca. En aquest es poden veure algunes de les peces més belles que, fins al moment, es trobaven decorant les sales de Can Puig i del Castell de Bellpuig, i que ben prest passaran a disgregar-se en col·leccions públiques i particulars. Entre les peces figura una natura morta atribuïda al Mestre de Hardford, deixeble de Caravaggio, que tindrà un preu de sortida de 50 milions de pessetes. Una altra peça esplèndida és un tapís de Brussel·les que reprodueix una escena mitològica de les Metamorfosis d'Ovidi, valorat entre 7 i 12 milions. Sumptuoses sales com el «Dormitori Groc» o el «Saló Vermell», tocadors, vaixelles, pintures, armaris i arquetes compten entre els lots de gran valor que es podran adquirir a la subhasta dels dies 24 i 25 de maig. DdB.

• PUBLICACIONS

Les terres de Baliar L'Obra Social i Cultural de Sa Nostra ha editat un llibre sobre la natura balear, titulat Les terres de Baliar, escrit per Joan Mayol i il·lustrat per Juan M.Valera, en el qual es reflecteixen els trets que caracteritzen la fauna i la flora del paisatge illenc. Es tracta d'una publicació de caràcter visual, alhora que informativa, per donar a conèixer als ciutadans el patrimoni natural de les Illes i que així es conscienciïn de les qüestions que afecten el medi ambient.EFE.

• CONGRESSOS

Trobada d'historiadors mediterranis Entre ahir i avui s'ha desenvolupat, per primer cop a Mallorca, una trobada de la Xarxa d'Historiadors de la Mediterrània, organitzada pel Grup d'Estudis de la Cultura, la Societat i la Política al Món Contemporani de la UIB. Es duen a terme dues sessions de treball al local de la Societat Arqueològica Lul·liana, a les quals es debat la metodologia més adient per analitzar la història cultural des d'una perspectiva comparada en els diferents països de la Mediterrània. A la trobada han assistit devers 20 professors i especialistes de les universitats de Marsella, Roma, Barcelona, Madrid i Balears. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.