algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Les Cordes Otomanes substituiran el concert dels Dervitxos a la Caixa

El concert que els Dervitxos Giròvags de Damasc havien d'oferir a la Fundació la Caixa aquest dissabte s'ha hagut d'ajornar per causes imprevistes, segons ha informat la direcció del centre de cultura. Segons la nota feta arribar a la redacció: «Coincidint amb el prestigiós festival L'imaginaire que se celebrarà a París el mes d'abril, hem pogut substituir l'actuació inicialment programada per un concert dedicat a les Cordes Otomanes que protagonitzaran dos dels màxims exponents de la música culta turca: Ihsan Özer i Özer Özell. Les seves interpretacions al tanbur són reconegudes per la seva extraordinària sensibilitat i indiscutible virtuosisme. Aquest concert s'ha programat per a dissabte que ve, 10 d'abril, a les 21 hores».

Les Cordes Otomanes són la recreació de la música culta turca que, fins fa poc, va anant quedant marginada com si fos una peça de museu. Els joves músics han volgut recuperar aquesta expressió genuïnament turca i l'han donada a conèixer arreu del món. Els dos intèrprets empraran instruments originals que tenen noms tan estranys com ara tanbur, ûd, kemençe, rebat i taksim.

Aquest és el concert que clourà el cicle de Músiques del Món que programa la Fundació la Caixa i que va començar amb un programa de jazz a càrrec de l'Ellins-Stroman Sextet, que va continuar amb el Cor del Patriarcat de Moscou i que hauria d'haver finalitzat amb els Dervitxos. Ara serà una altra música ben peculiar la que doni per acabat aquest cicle que permet conèixer músiques diferents a la Mediterrània.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.