nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Breus

• Institucions

Una ciutat de les illes, capital catalana Una ciutat de les illes, l'any 2000, i una altra de Catalunya, l'any 2001, seran les primeres capitals de la Cultura Catalana. No serà fins dimecres vinent, un cop finalitzat el procés de selecció, que es faran públics els noms de les dues primeres ciutats que seran designades com a capital de la Cultura Catalana. El 1997 es va instituir la iniciativa de la Capital de la Cultura Catalana amb l'objectiu que una ciutat de dimensions mitjanes pugui ser, durant un any, referent per a tot l'àmbit cultural i lingüístic català. En els darrers dos anys han estat 14 les ciutats que hi han concursat. DdB.

• Literatura

Manifestació dels personatges literaris Més de cinquanta personatges d'escriptors espanyols sortiran de les seves pàgines per manifestar-se a Madrid el Dia del Llibre, el 23 d'abril, perquè «estan farts de romandre ocults al gran públic» i que tot el protagonisme recaigui en un «àpat d'escollits». Juntament amb els seus autors, editors i lectors, els personatges de les òperes primes es desplaçaran des de la Gran Via fins a la Puerta del Sol, on es representaran algunes de les escenes més assenyalades de les seves novel·les, en una acció amb la qual reivindicaran la seva veu com a literatura independent. EFE.

Premis Cavall Verd La festa dels Premis Cavall Verd, que convoca l'Associació d'Escriptors en LLengua Catalana (AELC) i que organitza l'àmbit territorial de les Illes, tindrà lloc el 16 d'abril i comptarà amb diversos actes paral·lels al voltant del tradicional sopar que reuneix personalitats de la cultura i de la política tant de les Illes com dels Països Catalans. En aquesta edició, el mateix 16 d'abril, a les set i mitja de la tarda, es farà una taula rodona sobre el tema «Premsa i Literatura», amb representants de les àrees de cultura dels diaris de Mallorca, moderats per Joan Oliver, presentador del programa «Bon Dia, Catalunya», de TV3. El sopar de lliurament dels Premis Cavall Verd comptarà amb una intervenció poètico-teatral en homenatge als poetes Joan Brossa, Miquel Gayà, Maria Mercè Marçal i Andreu Vidal, desapareguts recentment. Es lliuren premis en quatre categories: traducció poètica, poesia, narrativa i espectacle de teatre. DdB.

• Art

Homenatge a Wolf Vostell El Museu Vostell, ubicat a Malpartida de Cáceres, desenvolupà ahir la seva activitat amb tota normalitat tot i que es complia el primer aniversari de la mort del seu fundador, l'artista alemany Wolf Vostell. A causa de la coincidència amb la Setmana Santa, els d'homenatge han estat programats per a la setmana vinent. Vostell, molt lligat a Extremadura, morí d'una parada cardíaca a Berlín el passat 3 d'abril de 1998, a l'edat de 66 anys. Considerat un exponent representatiu de l'art d'avantguarda, aquest alemany d'origen jueu cultivà la pintura i l'escultura i fou un dels fundadors de l'anomenat «Moviment Fluxus», que pretenia integrar l'art a la vida quotidiana. EFE.

Ampliacions al Reina Sofia El director del Museu Reina Sofia, José Guirao, desitja que l'ampliació de l'espai del centre d'art coincideixi amb l'augment de la seva col·lecció. Principalment, es tractarà de completar algunes llacunes dels grans artistes del nostre segle. En els propers tres anys, el Reina Sofia passarà a comptar amb quatre edificis: la seu actual, una nova seu a l'actual Institut INBAD, el Palau Velázquez i el Palau de Cristall del parc del Retiro. EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.