algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La fotògrafa nord-americana Dayna Smith guanya el World Press Photo

El premi World Press Photo, que recompensa la millor instantània de premsa de l'any 1998, es concedí ahir a la nord-americana Dayna Smith, del diari The Washington Post, segons anuncià el jurat reunit a Amsterdam.

Dayna Smith va ser premiada per una emotiva fotografia en blanc i negre que mostra el dolor d'una dona albanesa que és sostinguda pels seus familiars durant els funerals d'un comandant de l'Exèrcit d'Alliberament de Kosovo. La instantània va ser seleccionada entre 36.836 fotos, proposades per 3.733 fotògrafs de 116 països. Dayna Smith segueix en el palmarès a Hocine, fotògraf de l'agència France Press a Algèria, premiat l'any passat per la seva instantània «madonna algeriana», que mostrava una dona destrossada de dolor després de la massacre de Bentalhe, del 23 de setembre del 1997.

La fotògrafa del Washington Post és la segona dona que guanya el World Press Photo des de la seva creació, fa 42 anys. El 1976, aquesta distinció s'atorgà a la fotògrafa francesa Françoise Demulder. La premiada rebrà el premi, poc més d'un milió de pessetes, durant una cerimònia dia 19 d'abril a Amsterdam.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.