algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

Els científics ignoren on van 8 mesos a l'any les balenes del Mediterrani

Els científics ignoren on viuen entre els mesos d'octubre i maig les 3.000 o 4.000 balenes que hi ha al mar Mediterrani, a manca de recursos financers per seguir-les i realitzar investigacions sistemàtiques. «Tenim proves que queden en el Mediterrani, però ignoram on van, quin trajecte segueixen, si cerquen un mar càlid i de què s'alimenten», va declarar el biòleg Pierre Beaubrun, de l'Escola Pràctica d'Alts Estudis de Montpeller.

L'únic cens de les balenes de la Mediterrània es va realitzar a mitjans de l'any 1992. Els investigadors constaten que quatre cinquens de les balenes que es reuneixen a partir del mes de juny en el Mediterrani Occidental, entre la costa italiana, la francesa i les illes de Sardenya, se'n van d'aquesta zona cap a final de setembre.

«A l'hivern, la investigació en el mar és dificil a causa del mal temps, i experiments realitzats als Estats Units demostraren que els dispositius de senyalització es desprenen dels animals al cap d'un mes i mig. A més, nombrosos ecologistes s'oposen a la utilització d'aquests dispositius, que penetren cinc centímetres en la pell de les balenes», va afegir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.