cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Breus

• ART

Santa Rufina El Santa Rufina atribuït al pintor espanyol Velázquez va ser venut ahir a Nova York per 8'1 milions de dòlars a un col·leccionista privat que licità per telèfon i la identitat del qual no ha estat desvetlada. La pintura va ser subhastada a la galeria Christies i al preu abans referit s'hi ha d'afegir la comissió de 800.000 dòlars, amb la qual cosa el preu final en pessetes puja als 1.300 milions. Es baten així els rècords anteriors aconseguits per obres d'aquest pintor. El Govern espanyol i altres persones i institucions privades i públiques havien manifestat el seu interès per a aquesta obra mestra. DdB.

Rembrandt Dos homes agafaren un guàrdia de seguretat d'edat avançada i robaren dues pintures, una d'elles un Rembrandt, d'una galeria d'art privada a Nivaa, uns 20 quilòmetres al nord de Copenhaguen. Un funcionari de la Galeria Nacional de Copenhaguen va dir que el Rembrandt robat Retrat d'una Dama signat i amb data de 1632, era l'única obra genuïna certificada del mestre holandès conservada a Dinamarca i el seu valor és de com a mínim 15 milions de dòlars. (2.250 milions de pessetes). L'altra pintura robada era una obra del renaixentista italià Bellini. REUTERS.

Poussin L'Agonie au jardin, un oli de Nicolas Pousssin, va ser venut dijous per 6'7 milions de dòlars (1.005 milions de pessetes) a la casa Sotheby's de Nova York, xifra rècord per aquest pintor francès (1594-1665), informà la casa de subhastes. Aquesta representació del Crist al jardí de Getsemaní, pintat devers 1626 quan Poussin era a Itàlia i venut per una «institució financera europea» va ser comprat per un particular igual d'anònim; El rècord precedent per un quadre de Poussin es remunta a 1981 (3.9 milions de dòlars). AFP.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.