cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Els museus de les Illes inicien els seus processos de rehabilitació

La Casa de Cultura i el d'Eivissa, els que compten amb major pressupost

80250
El pati del Museu de Menorca.

Les infraestructures museístiques i culturals gestionades pel Govern balear canviaran de cara en breu. Tant la Casa de Cultura del carrer Ramon Llull, com els museus de Mallorca, Menorca i Eivissa tenen previst iniciar ben aviat obres de reforma.

L'informe de patologies de la Casa de Cultura fet pel Ministeri de Cultura ha demostrat que és necessari reforçar les estructures i ara serà aquesta entitat la que realitzarà el projecte per arreglar aquestes deficiències. D'altra banda està pendent de passar per intervenció el projecte per al canvi de cobertes de la Casa de Cultura, pressupostat amb 28 milions de pessetes. En menys de dos mesos es podrien publicar les bases del concurs.

Al Museu de Mallorca en un màxim de 15 dies s'iniciaran les obres al pati per resoldre els problemes d'humitat de les noves sales de prehistòria. Segons va explicar el director general de Cultura i Política Lingüística, Jaume Gil, «aquestes obres no estan pressupostades perquè són projectes pendents de les darreres que hem fet. Anirem pagant a mesura que es gasti».

Pel que fa al Museu de Menorca, la millora és evident. La Conselleria de Cultura ha aportat cinc milions de pessetes per a l'esmena dels sistemes d'il·luminació de les sales d'exposicions temporals.

On fa falta mà de metge de bon de veres és al Museu d'Eivissa, necròpolis del puig dels Molins. En les negociacions mantingudes a Madrid els darrers dos dies, el museu ha ocupat una part important de les converses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.