cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Breus

• Art

La falsa firma d'El Greco La firma del quadre d'El Greco, El caballero de la mano en el pecho, no és autèntica i va ser velada, tot i que no eliminada, en el procés de restauració al qual va ser sotmès el quadre el 1996. El fons de l'obra, segons fonts del Museu d'El Prado, es va repintar en negre al segle XIX, i sobre aquestes capes obscures apareixia una firma en blanc que no és la vertadera d'El Greco. Tot i així, en restaurar el quadre, per retornar-li l'aspecte que el seu autor li donà al moment de pintar-lo, es van treure les capes fosques i la rúbrica va ser conservada per sota d'una capa de color que la vela. Rafael Alonso està considerat un especialista mundial en restaurar obres del Greco i s'ha enfrontat a 56 quadres del pintor al llarg de la seva vida. El seu treball amb El caballero de la mano en el pecho va ser impecable. EFE.

• Exposicions

Llabrés i Cunill La sala d'exposicions de la Banca March de Manacor acull, d'ençà de divendres passat, una exposició de l'art plàstica de Francesca Llabrés i Joan Cunill. La mostra reuneix obres pictòriques de LLabrés i escultures de Cunill. Inaugurada divendres al vespre, la mostra romandrà oberta al públic fins al 14 de març. DdB.

• Història

S'anul·len 40 titols nobiliaris falsos El Ministeri de Justícia anul·larà quaranta títols nobiliaris que varen ser obtinguts amb certificats amb firmes falses de sacerdots responsables de parròquies, en virtut d'una sentència de la Sala del Penal del Tribunal Suprem per la qual es condemna dos missers experts en genealogia. A la sentència s'indica que s'anul·laran els títols dels ducats de Baños, de Salas, de Villafranca, i de San Juan. Entre els marquesats que s'anul·laran figuren el de Clarafuente, de Vivanco, de Negreiros i de Campo Alegre. Entre els comtats, el de Trivento, d'Avelino, i de Casablanca. Altres títols anul·lats són els de viscomte, baró i almirall. EPR.

• Literatura

Obra completa de Juan Ramon Jiménez L'obra poètica que Juan Ramon Jiménez escrigué als seus anys d'exili a Amèrica, considerada per Octavio Paz la plenitud i maduresa del poeta, s'ha rescatat al llibre Lírica de la Atlántida, que publicarà a final del mes vinent Círculo de Lectores-Galaxia Guttenberg. Es tracta d'un gran projecte editorial que permet per primera vegada veure reunits en un sol volum els darrers quatre llibres de Juan Ramon. Els llibres, escrits entre 1936 i 1954 a Cuba, Estats Units i Puerto Rico, són En el otro costado, Una colina meridiana, Dios deseado y deseante i De ríos que se van. Entre els poemes del llibre apareixen poemes inèdits de l'autor, i dotze d'ells es corresponen a Una colina meridiana. EFE.

José Hierro El poeta José Hierro, Premi Cervantes 1998, continua ingressat a l'Institut de Salut Carlos III, on no es reposa d'una recaiguda de la bronquitis crònica que pateix, i no serà donat d'alta fins la setmana vinent. Hierro, autor de Cuaderno de Nueva York, ha d'acudir freqüentment a l'hospital, atès que pateix una malaltia pulmonar obstructiva crònica, de la qual patí una recaiguda fa uns dies per un refredat que li causà inflamació dels bronquis i dificultats respiratòries. Com a conseqüència de l'ingrés al centre hospitalari, José Hierro ha hagut de suspendre la seva assistència a actes diversos, entre ells l'homenatge que reteren dijous a Rafael Alberti. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.