algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Breus

• EXPOSICIONS

Imatges eròtiques de l'Edat Mitjana Una exposició de l'Arxiu Històric de Girona mostrarà, a partir del febrer, els diferents dibuixos trobats al fons notarial del centre entre els quals destaquen imatges eròtiques dibuixades pels escrivans medievals. La mostra, que porta el títol d'«Ai, carall!», inclouen imatges sexuals explícites i d'òrgans sexuals dibuixats en documents oficials notarials escrits per escrivans que aprofitaven aquestes pàgines per deixar anar la imaginació. Imatges d'aquest tipus també s'han trobat en altres punts de la geografia catalana, com per exemple l'arxiu eclesiàstic de Vic. EPR.

• PATRIMONI

Restauració de retaule La retirada del retaule major de l'església parroquial de Medina de las Torres (Badajoz) per a la seva restauració ha propiciat l'aparició d'una pintada mural del segle XVI de gran valor històric i artístic, informa el setmanari Iglesia en Camino en el seu darrer número. Segons l'acadèmic i director del Secretariat Diocesà de Patrimoni Històric-Artístic, Francisco Tejada, es tracta d'una representació de la Missa de Sant Gregori i de la Quinta Angustia. EPR.

Inversió de la Fundació Miró La Fundació Gala-Salvador Dalí ha invertit des de la seva creació més de 2.000 milions de pessetes en la compra d'obres del pintor empordanès. Concretament, des del 1991 la inversió ha estat de 1.730 milions, segons explicà el president de l'entitat, Ramon Boixadós. Boixadós declarà que «la Fundació Dalí té previst en els propers dies la compra d'una obra molt important del pintor. La Fundació compta actualment amb 300 dels 1.000 olis de Dalí. EPR.

• LLIBRES

Presentació La setmana que ve es presentaran a Madrid tres nous llibres escrits per Fernando Fernán Gómez, Isabel Allende i Gonzalo Suárez, i sortiran al mercat les memòries de l'escriptor argentí Ernesto Sábato, en les quals ha treballat durant els darrers deu anys. Les memòries de Sábato, que surten el proper dia 26 amb el títol d'Antes del fin, constitueixen el llegat essencial de l'escriptor argentí a les futures generacions. EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.