algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

El «pare» de Dolly tractarà la clonació humana amb finalitats terapèutiques

L'embrió no es podrà convertir en fetus i haurà de tenir menys de catorze dies

L'investigador britànic que va propiciar el clonatge de l'ovella Dolly treballarà ara a escala humana, va indicar dimarts la televisió britànica BBC. Ian Wilmut negocia amb una firma perquè financiï els treballs d'un equip que en qüestió de setmanes ha de començar una experiència de clonatge d'embrió amb finalitats terapèutiques, segons la BBC.

En una entrevista de la cadena, Wilmut, de l'Institut Roslin d'Edimburg, a Escòcia, va afirmar que se sent molt tranquil fent feina en un projecte com aquest, encara que comprèn que impressioni molta gent i ressalta que permetrà lluitar contra «malalties espantoses».

Dos comitès britànics importants varen proposar el desembre passat que els científics siguin autoritzats a produir embrions humans amb finalitats mèdiques. El Govern de Tony Blair està examinant les recomanacions esmentades. Els dos comitès varen ser creats després de l'anunci de la creació d'una ovella clònica, anomenada Dolly, el 1997. Era el primer mamífer clònic creat a partir d'una cèl·lula d'animal adult.

Els embrions hauran de tenir menys de catorze dies i es crearan a través de l'ús d'òvuls sobrants de tractaments de fertilització assistida. Aquests embrions no es podran convertir en fetus, sinó que seran destruïts per obtenir-ne cel·lules a partir de les quals és possible la clonació d'òrgans amb la idea de destinar-los al trasplantament o al tractament de malaties neurodegenetives com el mal de Parkinson.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.