algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

Els Joglars retornen a l'Auditòrium

La companyia catalana presenta «La increïble història del Dr. Floit i Mr. Pla»

La increïble història del Dr. Floit i Mr. Pla, una al·legoria sobre el millor i el pitjor del caràcter mediterrani, és el darrer espectacle de la companyia Els Joglars que avui arriba a l'Auditòrium procedent d'una llarga gira per tot l'Estat espanyol.

Per encarnar la manera de ser dels mediterranis, la companyia catalana ha triat la figura de Josep Pla, «un personatge que va patir la indiferència i el menyspreu dels seus contemporanis», segons va afirmar el membre més veterà d'Els Joglars, Jesús Agelet.

Agelet va qualificar el darrer muntatge de la seva companyia d'«un puzzle en què hem transportat el mite universal de la dualitat a la Mediterrània, responent al caràcter local dels nostres espectacles, i en què es reflecteix també el món de Pla».

La increïble història del Dr. Floit i Mr. Pla és la segona part de la trilogia que Els Joglars iniciaren amb la seva darrera obra, Ubú, president, sobre tres personatges destacats del món mediterrni. Si Ubú volia representar la mediocritat, «el fet que un ésser amb aquesta característica pugui arribar a ser president», amb l'espectacle que ara posen en escena a Palma parla del «gran pensador» que va ser Pla. Així mateix, tancarà la trilogia un muntatge sobre «el gran masturbador», és a dir Dalí, que entre el setembre i l'octubre vinents Els Joglars duran a escena.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.