cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

La lluna de Júpiter podria ocultar un oceà

La lluna de Júpiter, Europa, podria amagar un oceà gegant darrere la seva superfície de gel, però abans que els astronautes fiquin un vestit de busseig en el seu equipatge, els científics han de confirmar aquesta possibilitat.

En un article que publica aquesta setmana la revista Science, l'investigador C.R. Chapman del Southwest Research Institute (Institut d'Investigació del Sudoest) a Boulder, Colorado, descriu els darrers intents de provar l'existència del suposat oceà, examinant no l'aigua de la lluna sinó les seves formes terrestres.

Per ajudar a confirmar si un oceà flota sobre Europa, els geòlegs planetaris començaren analitzant la sorprenentment plana supercíe de la lluna jupiteriana. A diferència de la lluna terrestre i de molts altres planetes, a Europa no es veuen gaire cràters, i els pocs que hi ha són inusuals.

L'autor de la investigació explica com els investigadors han modelat impactes de cràter en una superfície trencadissa amb fluid per sota, per explicar l'estranya topografia d'Europa. Els científics no es posen d'acord sobre si una capa de gel d'entre 10 i 15 quilòmetres d'espessa, hauria permès impactes que rompessin el gel i produïssin les estructures fracturades en forma circular que es veuen per Europa. Aquestes estructures semblen haver estat tenyides per un fluid vermellenc sota el gel.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.