algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 24°
29°

Els espanyols són els europeus que més accepten l'homosexualitat

En canvi, la seva legislació en la matèria és molt poc avançada

Espanya és un dels països de la UE amb taxes més altes d'acceptació social de l'homosexualitat, i concretament acceptaria una llei de parelles de fet o el matrimoni entre gais, encara que la seva legislació en la matèria és molt menys avançada que la d'altres països membres, segons va afirmar ahir el president de la Fundació Triángulo, Miguel Àngel Sánchez, durant la presentació a Madrid d'un informe europeu sobre la Igualtat de Gais i Lesbianes, elaborat per la Lliga Europea de Gais i Lesbianes i finançat per la UE.

El fet que la voluntat de la classe política no es correspongui amb la majoria social és paradoxal per a Miguel Àngel Sánchez, ja que la norma general és que aquells països en què la gent manifesta major acceptació de l'homosexualitat tengui ja una llei de parelles en vigor, com és el cas de Dinamarca o Holanda. En aquest sentit, va manifestar que Espanya encara no té regulació de les parelles de fet per la falta de coratge manifestada per la classe política en distintes legislatures.

No obstant això, va assenyalar que, malgrat aquest «punt negre», pot considerar-se Espanya entre els països més avançats en matèria de política i legislació antidiscriminatòria, incloses les raons d'orientació sexual. Així mateix, va indicar que encara que la majoria espanyola és tolerant, les minories racistes sempre són perilloses, per la qual cosa és necessari continuar una tasca pedagògica de normalització del fet homosexual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.