cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

Breus

• Patrimoni

Rehabilitació del Museu Dalí L'Ajuntament de Figueres ha aprovat el projecte de rehabilitació i millora del nucli històric que envolta el Museu Dalí, en una operació de reforma urbana del barri vell de Figueres, convertit en zona per als vianants. El projecte afecta els carrers de Maria Àngels Vayreda, Magre, Sant Pere, pujada de l'Ajuntament i les places Pius XII i de la Plana, amb un cost global que supera els 92 milions de pessetes i un termini d'execució de quatre mesos. El nucli històric és una de les zones més emblemàtiques de la ciutat per la seva proximitat amb el teatre-museu Dalí, que cada any és visitat per més de 750.000 persones. EPR.

• Guardons

Premi d'Història «Así fue» Dimecres, dia 13, l'editorial Plaza & Janés farà públics els resultats de la II edició del premi «Así fue. La historia rescatada», dotat amb 10 milions de pessetes, la major quantia que es concedeix en un guardó d'aquesta especialitat. Aquest premi, que l'any passat va recaure en l'historiador britànic Paul Preston per la seva obra Las tres Españas del 36, pretén fomentar tots aquells estudis que contribueixin a recuperar parcel·les poc conegudes de la història espanyola més recent. EFE.

• Art

Consell Velázquez El Consell d'Assessors de la Comissió Nacional per a la commemoració del IV Centenari del naixement de Velázquez es reunirà avui, dia en el qual es donaran a conèixer els noms dels deu experts que prendran part d'aquest òrgan. José Antonio Fernández Ordóñez, president del Patronat del Museu del Prado, estarà al capdavant d'aquest Consell, que integraran personalitats de reconegut prestigi en el món de la cultura. EFE.

• Llibres

Joan Maragall La primera edició crítica dels cinc llibres de poesia de Joan Maragall, a càrrec de la professora de literatura Gloria Casals, revela que el poeta no escrivia els poemes d'un cop, sinó que pulia els versos amb molta cura, o que no tota la seva poesia amorosa estava inspirada en la seva dona, Clara Noble. Gloria Casals (Barcelona, 1954) ha publicat en Edicions de la Magrana un voluminós i minuciós treball en el qual analitza exhaustivament els poemes que Maragall decidí publicar en vida en les seves obres Poesies (1895), Visions i Cants (1900), Les disperses (1904), Enllà (1906) i Seqüències (1911), i en la manera en què l'autor volgué que s'editassin, depurant errades o incorreccions aparegudes en múltiples versions. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.