cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
31°

Breus

• Literatura

Allende A final de gener, Plaza Janés publicarà la nova novel·la de l'escriptora xilena Isabel Allende, Hija de la fortuna, amb la qual aquesta editorial inaugura la col·lecció Areté, que serà eminentment literària, amb tan sols cinc títols per any i d'autors molt significatius. Però Hija de la Fortuna no obrirà en solitari la col·lecció Areté, paraula grega que significa «excel·lència». El mateix dia que Isabel Allende es traslladi a Madrid per revelar les claus de la seva obra, es presentarà també la novel·la Ciudadano Sade, del director de cinema i escriptor González Suárez. Segons manifestaren fonts de Plaza y Janés, que posa en marxa la col·lecció juntament amb Debate i Lumen, les «excel·lències» d'Areté seran incrementades amb la publicació, la pròxima primavera, de la nova novel·la de Juan Marsé, el títol de la qual no ha estat revelat de moment per l'autor. EFE.

• Art

Museu de Segòvia El Museu d'Art Contemporani de Segòvia dedicat al pintor Esteban Vicente, un dels màxims representants de l'expressionisme abstracte americà, tancarà avui les seves portes per preparar la mostra De Picasso a Bacon, que comptarà amb seixanta-nou obres procedents del Museu de Belles Arts de Bilbao. Fonts del museu explicaren ahir que aquesta primera exposició d'art contemporani temporal que fa Esteban Vicente, que ocuparà la majoria de les seves sales, s'inaugurarà el proper dia 20 de gener i romandrà oberta durant tres mesos. EFE.

• Reconeixement

Borges Conferències, lectures i espectacles de tango i dansa centraran els actes que es faran aquest mes a Sevilla per commemorar el centenari del naixement de l'escriptor argentí Jorge Luis Borges, que precediran una gran exposició sobre aquest autor que es desenvoluparà en diverses ciutats del món. La viuda de Borges, Maria Kodama, presentà ahir a la Diputació de Sevilla els actes commemoratius del centenari de l'autor i els va definir, seguint el títol d'una de les seves obres, com un Jardín de Senderos que se bifurcan, ja que abracen a més a més dels actes de Sevilla i de l'exposició altres homenatges de centres acadèmics de tot el món, representacions i lectures. Els actes de Sevilla començaran el 12 de gener amb les jornades El Oro de los tigres. Encuentros alrededor de la vida y obra de Jorge Luis Borges en les quals hi haurà conferències, taules rodones i lectures poètiques a càrrec de Kodama i d'escriptors com José María Àlvarez, Felipe Benítez Reyes, Luis Antonio de Villena, Abelardo Linares i de l'actor Juan Echanove. EFE.

• Traspàs

Miguel González López Miguel González López, degà dels cronistes d'Astúries i dels corresponsals de premsa a Espanya, va morir ahir en el seu domicili de Pola de Lena quan tan sols li faltaven 15 dies per complir els 100 anys. González López va començar la seva tasca periodística el 1927 quan va assumir la corresponsalia al seu municipi dels diaris que s'editaven aleshores a Astúries i col·laborà, a més a més, durant diverses dècades amb l'agència EFE.EFE.

• Història

Alvar El filòleg i membre de l'Acadèmia de la Llengua Manuel Alvar, que ha estat elegit per ingressar a la història, considera que «el meu destí com a lingüista es diu Amèrica», continent en el qual s'ha especialitzat en el decurs de la seva trajectòria docent i investigadora. Integrant de la Reial Acadèmia des del 1974 i director seu entre 1988 i 1991, Manuel Alvar va ser designat ahir per formar part de la d'història i ocupar així la vacant de Luis Díez del Corral. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.