cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

Breus

• Art

Saló Digital Fotografies, escultures, instal·lacions i suports de CD-Rom són algunes de les 115 manifestacions artístiques del Saló Digital de Nova York, que es va inaugurar ahir al Círculo de Bellas Artes i que es presenta com un avançament del que serà la creativitat en el nou segle electrònic. EFE.

Eduardo Arroyo El Museu d'Art de Lima obrirà el 13 de gener una important mostra retrospectiva del pintor avantguardista espanyol Eduardo Arroyo, en el que es constituirà la primera gran exposició que s'inaugura aquest any al Perú, segons han indiciat els organitzadors. EPR.

Felip II Els visitants que accedeixen a l'exposició Felipe II. Las tierras y los hombres del rey, que s'exhibeix al Palau de Villena de Valladolid, estan esperant cues de més d'una hora en els darrrers dies de la mostra, que es clausurarà el proper diumenge. EFE.

• Llibres

Antonio Núñez L'escriptor cubà Antonio Núñez Jiménez, mort el mes de setembre passat i que, entre altres càrrecs, va ser viceministre de Cultura del seu país, ofereix la seva interpretació de la colonització d'Amèrica, des de 1492 fins a 1898, en la seva obra Allende los mares, presentada ahir per la seva vídua, Lupe Velis. EFE.

Miguel Àngel Villena La contribució espanyola a la pacificació de l'antiga Iugoslavia es recull en un llibre del periodista valencià Miguel Àngel Villena, titulat Españoles en los balcanes, el primer en el qual es descriu la intervenció espanyola en aquest conflicte bèl·lic. El llibre, que es presentarà el 12 de gener a València, narra el conflicte que assolà l'antiga Iugoslàvia, des d'un enfocament que mescla el reportatge periodístic i l'assaig. Villena realitza una anàlisi del conflicte, descriu la missió realitzada pels diferents grups d'espanyols a la zona i exposa les repercussions que aquest conflicte armat ha tingut a l'Estat. EFE.

• Institucions

Generalitat de Catalunya El Comissionat per a Universitats i Recerca ha concedit 1.250 milions de pessetes per dotar d'infraestructura científica les universitats i centres d'investigació catalans, dins del Pla de Recerca de Catalunya. EPR.

Museu de la Ceràmica El director general de Belles Arts, Benigno Pendás manifestà ahir que el Museu Nacional de Ceràmica González Marti, que es va obrir provisionalment al públic el passat 29 de desembre i serà inaugurat oficialment en els propers mesos «no es tancarà i romandrà obert fins uns dies abans de la seva obertura oficial». EFE.

• Traspàs

Enrique Gran El pintor Enrique Gran Villagraz "Santander, 1928" va morir ahir a Madrid en incendiar-se el matalàs de la seva habitació al carrer de Treviana. El foc, provocat per un possible curtcircuit, s'originà devers les 15.30 hores i va cremar per complet el dormitori del pintor, que va morir a la cambra per mor de les cremades. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.