bruma
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Projecten construir a Xile una capella dissenyada per Antoni Gaudí

Els plànols d'una de les capelles laterals de la Sagrada Família de Gaudí serviran per construir una església a Xile.

Aquest projecte va començar l'any 1922 quan un pintor xilè Angélico Aranda, amic de Gaudí i capellà, li demanà els plànols per fer una església. Com que l'arquitecte català anava curt de temps li n'envià un dels dibuixos d'una capella lateral del temple de la Sagrada Família.

La mort de l'arquitecte i les crisis de les successives guerres, així com el règim militar de Pinochet han anat endarrerint contínuament el projecte.

Ara, però, i gràcies a la voluntat de l'arquitecte xilè Christian Matzner, la capella es construirà. Si l'arquitecte se surt amb la seva, la iniciativa ja no serà un problema, ja que forma part de la Corporació Gaudí de Triana, un grup sense propòsits de lucre que aspira a construir el temple.

La capella, valorada en uns 150 milions de pessetes, estarà localitzada en un parc de sis hectàries de Rancagua, un lleig poble industrial travessat per la carretera central 88 quilòmetres al sud de Santiago, conegut pels seus rodejos i els miners que treballen a la propera mina estatal de coure de El Teniente, lloc on estava destinat Angélico Aranda quan demanà el projecte a Gaudí.

L'estructura, de 30 metres d'alçada i una base de 30 de llarg per 30 d'ample, serà fabricada al propi poble i presentarà les tècniques tradicionals de Gaudí, les torres amb una creu cada una i els espirals de la Sagrada Família, elevant-se cap al cel.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.