algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Vidal Ferrando: «Ser finalista del Pla confirma la vàlua de la meva novel·la»

Martín Garzo va guanyar el Nadal amb «Las historias de Marta y Fernando»

76888
Antoni Vidal Ferrando.

L'escriptor santanyiner Antoni Vidal Ferrando va estar a punt d'aconseguir el dia dels Reis el premi Josep Pla de narrativa. No va poder ser i la seva novel·la, La mà del jardiner, va perdre en la darrera ronda de votacions en favor d'Apocalipsi Blanc, de l'escriptor i periodista Francesc Puigpelat.

El mallorquí va dir que «ser finalista suposa la confirmació de la vàlua del meu text. Jo sé que els premis literaris de novel·la són molt difícils de guanyar, i més en el meu cas, quan intent fer literatura perquè crec en les possibilitats de les paraules. Ser finalista és la confirmació que no anava errat amb aquest text».

Vidal Ferrando explicà a Diari de Balears que La mà del jardiner és una història contada en dues veus per una sola persona, una persona que recorda la seva infantesa i que mescla innocència i excepticisme a la vegada.

Per la seva banda, Puigpelat va explicar que Apocalipsi Blanc, que està signada amb el pseudònim Conrad Josep, narra la història d'un grup de científics que en remuntar un riu es veuen involucrats en una història de ciència ficció. Es tracta d'una novel·la d'aventures amb molta acció i violència, ambientada al Marroc de l'any 2001. A la vegada és una obra filosòfica en la qual es reflexiona sobre la natura del mal i la frontera entre el bé i el mal.

El premi Josep Pla es va atorgar en el decurs d'una brillant vetlada literària a l'hotel Ritz de Barcelona. El premi s'emmarca en la nit cultural d'Edicions Destino, que atorga el premi Nadal. En aquesta ocasió el guardó va ser per a l'escriptor de Valladolid Gustavo Martín Garzo, que amb Las historias de Marta y Fernando pretén reivindicar la possibilitat que existeixi també una felicitat novel·lada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.