cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
29°

Breus

• Literatura

La UB exposa sobre Gabriel Miró La Universitat de Barcelona (UB) acull des d'avui una exposició sobre l'escriptor alacantí Gabriel Miró (1879-1930) durant els seu pas per Barcelona, on es va relacionar amb Eugeni d'Ors, Joan Maragall i August Pi i Sunyer, catedràtic de la UB, entre d'altres. Organitzada per la Caixa d'Estalvis de la Mediterrània, la mostra exposa fins el 25 de gener fotografies i texts sobre Gabriel Miró i Barcelona, a més d'Alacant i Madrid, altres dues ciutats importants en la seva vida. EFE.

«Las mejores historias sobre gatos» Las mejores historias sobre gatos, publicat per Siruela, reuneix una sèrie de contes dedicats a aqueix animal que sempre ha destacat per la seva intel·ligència, la seva misteriosa elegància i la seva independència. Els autors inclosos en aquest volum són Guillermo Cabrera Infante, Emile Zola, Colette, Charles G.D. Roberts, James Herriot, Paul Gallico, Lewis Carroll, Patricia Highsmith, Mark Twain, Théophile Gauthier, Rudyard Kipling, F.R. Buckely, Saki, N. Margaret Campbell, P. G. Wodehouse, Doris Lessing i Gottfried Keller. EFE.

Homenatge a Neruda El lliurament del premi del concurs d'assaig Neruda, el ser americano dilluns passat va suposar la culminació a Xile d'un any d'homenatges programats en haver-se complit, el 23 de setembre, el 25è aniversari de la mort del poeta (1904-1973), premi Nobel de Literatura de 1971. El concurs d'assaig, convocat fa gairebé un any, va obrir i tancar les activitats de l'aniversari, que inclogueren concerts, exposicions, recitals de poesia, cicles de conferències, reedicions i noves obres literàries sobre el poeta, actes culturals i altres iniciatives. DdB.

• Arqueologia

Troben tres figures antigues al Caire Tres estatuetes de fusta d'almenys 4.000 anys d'antiguitat varen ser trobades a la regió de Saqqara, prop del Caire, va anunciar el secretari general del Consell Superior d'Antiguitats Egípcies, Alí Gaballah. Un equip d'arqueòlegs egipcis va trobar les estatuetes «en molt bon estat de conservació, en una tomba de vora la piràmide de Teti, fundador de la VI dinastia», va precisar Gaballah en un comunicat. Afegí que es remunten «a final de l'Antic Imperi (2700-2180 aC) o a principi de l'Imperi Mitjà (2060-1785 aC)». Gaballah afegí que les estatuetes representen la mateixa persona en tres postures diferents. Per la seva gran bellesa, el Ministeri egipci de Cultura va decidir que siguin exposades en el museu del Caire. AFP.

Primer assentament d'Atapuerca La campanya d'excavacions de 1999 en la serra burgalesa d'Atapuerca permetrà conèixer dades sobre quin és el primer campament d'homínids en la serra, datat fa devers 500.000 anys, segons va anunciar José María Bermúdez de Castro, un dels codirectors de les excavacions. «Es tractaria d'un descobriment molt important, ja que confirmaria les nostres sospites que en aquella època hi hauria una organització social», explicà Bermúdez de Castro. La troballa d'un volum de restes suficient permetria extreure conclusions sobre el tipus d'organització social, costums i alguns perfils biològics dels homínids que poblaren Atapuerca en el Pleistocè mitjà. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.