cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Esquí a l'antic Regne de Mallorca... del Pirineu

Buquebús i els hotelers de Font Romeu posen facilitats als illencs per accedir a les pistes de la Cerdanya

Entre el reclam turístic i les arrels. Això és Font Romeu, un poble de la Cerdanya Francesa que l'any 1272 passà a formar part del Regne de Mallorca, fins que el 1463 l'ocupà la corona Francesa.

Allà ens podem entendre en català, nosaltres amb el nostre caràcterístic article salat i ells amb un accent afrancesat ben peculiar. No és casual, a pocs quilòmetres del poble, a Perpinyà, s'aixeca l'antic castell dels reis de Mallorca.

La naviliera Buquebús, els hotelers i l'Ajuntament de la localitat han llençat una ofertes per facilitar l'accés als illencs als esports de muntanya. Amb el vaixell Catalonia com a element indefugible s'inicia el trasllat cap a Barcelona, el pas següent és enfilar cap el nord i ascendir al Pirineu francès. El trajecte complet és de sis hores i una estada de sis dies en un hotel de tres estrelles, havent desplaçat el vehicle propi i amb el lloguer de l'equip d'esquí i les targes dels elevadors mecànics, surt a 90.000 pessetes per cap.

Les instal·lacions es presenten avui com a molt favorables per als principiants i les famílies, en comptar entre la seva cinquantena de pistes amb molts descensos assequibles, però combinats amb altres de més dificultat per als iniciats.

La iniciativa comercial ha rebut el suport de l'Ajuntament local perquè, explica Bosselut, «hem volgut donar suport a una iniciativa dels hotelers i les agències de viatges del poble per potenciar l'oferta d'hivern. Pensam que els habitants de les Balears tenen temps de venir de vacances entre gener i març i ens agradaria que omplissin les nostres instal·lacions». La idea no és nova. «La campanya va començar fa cinc anys, però hi havia dificultats en el transport que ara ha cobert Buquebús».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.