algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Breus

• Literatura

Pròleg de Saramago El Centre Etnogràfic Joaquín Díaz editarà el 1999 una col·lecció de llibres i discs compacts amb antologies del tango, el romancer i les cançons del carrer a Europa, aquesta darrera amb un pròleg sol·licitat al darrer premi Nobel de Literatura, el portuguès José Saramago. El director del centre, amb seu a Urueña (Valladolid), Joaquín Díaz, destacà ahir que la col·lecció constarà de tres llibres amb quatre discs compactes de música cadascun, editats en col·laboració amb la Societat General d'Autors, Fonomusic i la Fundació val·lisoletana Jorge Guillén. EFE.

• Art

Reina d'Anglaterra La reina Isabel II d'Anglaterra exposarà la seva valuosa col·lecció d'obres d'art, reunida durant els darrers 500 anys, en una gran galeria que s'obrirà al públic en la seva residència oficial del palau de Buckingham. La reina planeja inaugurar la nova galeria l'any 2002 per commemorar el 50è aniversari de la seva pujada al tron. La considerable ampliació de l'exposició d'art ja existent en el palau de Buckingham ha estat encarregada a l'arquitecte d'estil neoclàssic John Simpson, que anteriorment assessorà el príncep de Gal·les en altres projectes, informà ahir la premsa londinenca. AFP.

• Arquitectura

Museu sobre José Beulas L'arquitecte Rafael Moneo presentarà a Osca avui les maquetes del Museu d'Art Contemporani que allotjarà el llegat Beulas. Segons explicà el pintor català establert a Osca, José Beulas, el projecte s'ha dissenyat d'acord amb el diàleg permanent que durant els darrers mesos han vingut mantenint l'arquitecte i el pintor. A l'acte hi assistiren el president del Govern aragonès, Santiago Lanzuela, i el conseller d'Educació i Cultura de la DGA, Vicente Bielza. La reunió tindrà lloc en el domicili del pintor a les 13.00 hores. EPR.

• Restauració

Catedrals en obres El 1998 hi hagué trenta catedrals espanyoles en obres i es preveuen aquestes actuacions en altres més durant 1999, segons manifestà el director general de Belles Arts i Béns Culturals del Ministeri d'Educació o Cultura, Benigno Pendás. El director general de Belles Arts va dir que totes aquestes actuacions prenen part del Pla de catedrals, signat el febrer del 1997 en el palau de la Moncloa, en presència del president del Govern, José María Aznar, per la ministra d'Educació i Cultura, Esperanza Aguirre, i el president de la Conferència Episcopal espanyola, monsenyor Elías Yanes. EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.