cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

«L'escenificació del Nadal a Lluc», entre els actes que inauguraran la Seu de Castelló

Aquest espectacle es va estrenar a Palma a començament de la dècada dels 90

L'espectacle va tenir molt de ressò a començament de la dècada dels 90. Durant dos anys, per les festes de Sant Sebastià, la Seu de Palma va acollir l'Escenificació del Nadal a Lluc, un espectacle en què l'escolania del monestir representava els moments més significatius que té el Nadal a Lluc: Sermó de la Calenda, Sibil·la, Cant de l'Àngel, les nadales típiques... n'eren els màxims exponents. Després, el muntatge es va deixar de fer per diverses raons
El director escènic de l'espectacle, que protagonitzaven els membres de l'Escolania, era Pere Noguera, actual director del Teatre Principal de Palma.

Segons va comentar a Diari de Balears Noguera, «la idea va ser encertada i així va ser quan ens cridaren del Festival de Teatre Mediaval d'Elx i del Festival de Madrid. En aquests dos indrets, aquest muntatge va gaudir d'un gran èxit i va agradar molt al públic». Ara, a l'hora de la reinauguració de la catedral de Castelló de la Plana, la gent que du el trull, ha pensat de recuperar l'escenificació. S'ha posat en contacte amb Pere Noguera i amb el Santuari de Lluc, que han contestat afirmativament a la proposta.

Serà dia 28 d'abril quan els membres de l'Escolania tornin a protagonitzar l'espectacle, que comptarà amb la Direcció Escènica de Pere Noguera, amb la Direcció Artística de Baltasar Bibiloni i amb l'acompanyament del organista Arnau Reynès.

L'espectacle no variarà substancialment del que Noguera va concebre a principi de dècada. L'únic que canviarà seran els noms i llinatges dels protagonistes, ja que l'escolania es va renovant dia a dia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.