cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.61°
10°

Breus

• Art

Velázquez El Museu del Prado, el Ministeri de Cultura i la Junta d'Andalusia són les institucions que promouran en el decurs de 1999 les activitats commemoratives del IV centenari del naixement de Velázquez a través de la Comissió Nacional, que ahir es va reunir per primera vegada. «L'any Velázquez ajudarà a promoure Espanya com a gran potència cultural, ja que l'artista sevillà és el millor pintor de la història», declarà Benigno Pendás, director general de Belles Arts. EFE.

• Institucions

Eivissa El conseller de Cultura del Consell Insular, Joan Marí Tur, demanà ahir matí als ajuntaments que inverteixin en infraestructura cultural. El responsable de Cultura assenyalà que després de les inversions que els municipis han realitzat en els darres anys en infraestructura esportiva «és hora que s'inverteixi en cultura». Marí Tur expressà també el seu desig que un dels projectes per als propers anys, dins de l'àmbit de la cultura, sigui la construcció d'un gran centre cultural on pugui ubicar-se un auditòrium, arxiu fotogràfic, cinematogràfic, i el futur conservatori de les Pitiüses. EFE.

Medievalisme La Fundació d'Estudis Històrics «Sancho de Navarra» ha quedat inscrita en el registre de Fundacions Culturals de Competència Estatal amb l'objectiu d'estudiar i divulgar la cultural medieval a Europa a través de persones i fets més rellevants i amb especial atenció a la participació del Regne de Navarra. La dotació inicial d'aquesta nova Fundació és de quatre milions de pessetes i el govern, administració i representació d'aquesta queda en mans d'un Patronat presidit per Maria del Carmen Martín Irañeta. EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.