algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
24°

Mor el poeta i dramaturg Joan Brossa

Una aturada cardíaca posà fi a la vida de l'artista després que dilluns rodolàs les escales

90758
Joan Brossa posa a la Universitat de Palma en una de les seves visites a l'Illa.

El poeta, dramaturg i artista català Joan Brossa va morir ahir als 79 anys a l'Hospital de la Vall d'Hebron a causa d'una aturada cardíaca irreversible.

Brossa va ingressar dilluns horabaixa en el servei de traumatologia i rehabilitació de l'hospital després de patir una caiguda que li va provocar un traumatisme craniencefàlic i importants lesions cerebrals de les quals no es va poder recuperar.

Joan Brossa i Cuervo va néixer a Barcelona el 19 de gener de 1919. El 1941 va conèixer el pintor Joan Miró i, més tard, altres pintors, amb els quals va fundar la revista avantguardista Dau al Set el 1948. Dos anys després va publicar el llibre de poemes Em va fer Joan Brossa. El 1951 va estrenar les peces teatrals Farsa com si els espectadors miressin l'escenari a vista d'ocell i Nocturns encontres. El 1961 va publicar Poemes civils i va estrenar Or i sal i El bell lloc.

Va col·laborar amb pintors, escultors, músics i cineastes. Fruit d'aquesta col·laboració va sorgir la participació amb Joan Miró en l'exposició Poetes, peintres, sculpteurs de la Galeria Maeght, de París (1960); i nombrosos llibres com El pa a la barca (1963) en col·laboració amb Antoni Tàpies. Amb Miró va publicar Oda a Miró (1973) i Els tres Joans (1980).

Joan Brossa va realitzar nombroses mostres de pòsters i cartells després de la recerca d'una expressió objectual visual.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.